Kínai autógyár épül Szegeden

BYD
Szegeden építi meg első európai üzemét a világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD, a beruházása nyomán több ezer új munkahely jön létre.

Az idén szeptemberig több mint 20 ezer milliárd forintnyi bevételt regisztráló, nagyjából 630 ezer főnek munkát adó BYD nem akkumulátorokat, hanem elektromos autókat fog előállítani Magyarországon. A magyar kormány pénzügyi támogatást nyújt a beruházáshoz, viszont ennek mértékét csak az Európai Bizottság jóváhagyását követően hozzák majd nyilvánosságra.

A dinamikusan fejlődő világcég Szegeden, a város határában lévő mintegy 300 hektáros ipari parkban, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet és a Science Park szomszédságában építi fel az elektromosautó-gyárát, ahonnan az európai piacot szolgálja majd ki. A több ezer új munkahelyet létrehozó BYD az akkumulátorgyártás és a vegyipari tevékenységek kivételével a teljes gyártási folyamatot Szegeden valósítja meg.

1 Comment on Kínai autógyár épül Szegeden

  1. Ez nagyon jó hír, de valószínűleg egy kis kiigazítás szükséges, mert az akkumulátor-gyártás szó alatt sokan sok mindent értenek. Az már közismert, hogy akkumulátorcella-gyártás nem lesz (szerintem sajnos), de a józan ész azt diktálja, hogy készen kapott akkumulátor cellákból helyben fogják az akkucsomagokat előállítani (mint ahogy a debreceni BMW is tenni fogja). A köznyelv ezt is akkumulátorgyártásnak nevezi, pedig csak egyszerű szerelő munkáról van szó.

Comments are closed.