Egykori ápolónő is indul a nagy kamionos megmérettetésen

Nyolc éve kamionozik, és négy nyelven beszél az a belevaló egykori ápolónő, aki bátran a férfiversenyzők közé állna az 5 tengelyen-biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen.

A 46 éves, világot járt női kamionsofőr nem fél a kihívásoktól és az 1 millió forintos fődíjat régi álmára, egy nepáli útra fordítaná. A NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által október 1-jén megrendezendő országos kamionversenyre már jelentkezett az előző két verseny győztese, Szalai Gábor is, aki stabil kimagasló eredményeivel igazán magasra helyezi majd a lécet a küzdelemben.

Megkezdődtek a nevezések az 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésre, ahol idén is keresik a legrátermettebb magyar kamionsofőrt. A NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett nívós kamionos versenyre 2016. augusztus 14-ig lehet díjmentesen jelentkezni. A döntő helyszíne Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája, a zsámbéki drivingcamp Hungary, amely igazi szakmai kihívás elé állítja majd a versenyzőket.

Az idei erőpróbára eddig egyetlen nő nevezett. Vajai Andrea képviseli a gyengébbik nemet, aki határozott fellépésével és céltudatosságával méltó ellenfél lehet férfi versenytársai számára. Nincs megijedve a rá váró nehézségektől, hiszen egy igazi túlélő. Egy gyermekes édesanya, aki sokáig dolgozott ápolónőként, folyékonyan beszél négy nyelven, élt már Ausztriában, Svédországban is. Igazi világutazó, aki az utóbbi években bejárta Észak-Amerikát, Kanadát és Mexikó nyugati partjait.

Vajai Andrea_2

„Fél éve élek Magyarországon, előtte Svédországban kamionoztam, ezért az egyedüli nehézséget az elméleti rész jelenti majd a tesztek során, hiszen ott azért vannak különbözőségek. Nem félek azonban a kihívásoktól, ha kérdezik, hogy miben hiszek, mindig azt mondom, hogy magamban” – árulta el Andrea.

Az 5 tengelyen – biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny előselejtezővel, elődöntővel és döntővel várja a résztvevőket. A több száz jelentkező közül online elméleti teszttel választják ki azt a negyven versenyzőt, akiknek számos ügyességi, és vészhelyzet elhárítási, vezetéstechnikai feladatot kell minél kreatívabban és gyorsabban megoldania az elődöntők alkalmával. A döntőben tíz versenyző mérheti össze elméleti és vezetési tudását, és közülük kerül ki „Magyarország legjobb Kamionsofőrje”, aki a nettó 1 millió forint fődíj boldog tulajdonosa is lehet.

Jelentkezési határidő:
2016. augusztus 14. (vasárnap)

Online selejtező:
2016.augusztus 28.(vasárnap) 16.00 óra

Elődöntők:
2016. szeptember 10. (szombat) – Bicske
2016. szeptember 11. (vasárnap) – Bicske
2016. szeptember 17. (szombat) – Bicske
2016. szeptember 18. (vasárnap) – Bicske

Döntő:
2016.október 1. (szombat) – Zsámbék