Magyar motorokkal készül az Audi Q2

Az Audi központi gyárában megkezdték az Audi Q2 sorozatgyártását. Az ingolstadti kompakt SUV-vel a négykarikás márka egy egészen új szegmensben jelenik meg. A győri motorok mellett innovációk – például egy teljesen automatizált moduláris tároló rendszer – segítenek abban, hogy gördülékenyen fussanak az egyre komplexebb gyártási folyamatok.

Albert Mayer, az ingolstadti Audi-üzem igazgatója hangsúlyozta: „Egy új modell sorozatgyártásának elindítása mindig különleges esemény, és nagy kihívást jelent mind a gyár, mint az ott dolgozó emberek számára. Büszkék vagyunk rá, hogy itt, Ingolstadtban készítjük a világpiac számára az Audi Q2-t, a Q család legkisebb modelljét. Szeretném megköszönni az Audi csapatának a termelés sikeres beindítását.”

Max Wäcker, az üzemi tanács elnökhelyettese kijelentette: „Az üzemi tanács következetesen és sikeresen dolgozott azért, hogy az Audi Q2 Ingolstadtban készüljön. Ezután még jobban kihasználjuk a fő gyáregységünk termelőkapacitását, ami nagy siker az ingolstadti Audi-dolgozók számára.

Az Audi dolgozói az A3 szerelőszalagján készítik az új Audi Q2-t is. A készülő járművek az Audi A3-mal együtt haladnak át a karosszériaüzemen, a fényezőüzemen és a szerelőszalagon. Ehhez nagyszabású változtatások, új logisztikai eljárások váltak szükségessé, amelyeket a gyártás leállítása nélkül vezettek be. Az Audi Q2 termelése fokozatosan napi 450 darabra emelkedik. Az ingolstadti helyszínen az Audi innovatív módszerekkel tette könnyen kezelhetővé a bonyolult gyártási folyamatokat. Például az Audi Q2 hajtáslánca számára teljesen automatizált részegység-tárolókat építettek a szerelőszalaghoz, megnövelve ezzel a helyi tárolókapacitást.

Az új Audi Q2, amelynek világpremierje 2016-ban a Genfi Autószalonon volt, a négykarikás márka tizenharmadik modellszériája. Vonzerejét csak növeli az ötmillió variációban rendelhető egyedi felszereltség, valamint a csúcskategóriájú kapcsolódási lehetőségek, infotainment és vezetői segédrendszerek. Az Audi Q2 kezdetben hat különböző motorral készül: a három TFSI és a három TDI motor a 85 kW (116 LE) és 140 kW (190 LE) közötti teljesítménytartományt öleli fel.