11 magyar beszállító kaphat munkát a Samsungtól

A Samsung legújabb beruházása Gödön a magyar beszállítók számára is kedvező lehet, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 117 vállalatot azonosított be és ajánlott a befektetőknek, ebből 11 kapott magas besorolást, így jó eséllyel a gödi gyár beszállítója lehet, és hét vállalattal már folynak az egyeztetések – mondta a HIPA elnöke.

Ésik Róbert kifejtette: a befektetési ügynökség minősített beszállítói adatbázisából kiválasztja azon cégeket, amelyek megbízható minőségben, nagy mennyiségben képesek a komplexebb termékek – így például az elektromos autók akkumulátorainak – gyártásához szükséges egyéb termékeket előállítani. A HIPA dolga összehozni ilyenkor a keresletet és a kínálatot – tette hozzá.

Az elnök szerint további munkahely-teremtési lehetőség, hogy egy komplex gyár Magyarországra érkezésekor, lesz három-négy nemzetközi beszállítója, amelyek a gyárral együtt az országba jönnek, ezért a HIPA igyekszik számukra is a megfelelő konstrukciókat kidolgozni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy a Samsung az európai piacra szánt elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd Gödön, a mintegy százmilliárd forintos beruházás keretében 600 új munkahely jön létre.