Vadasparkban segédkeztek a gyári önkéntesek

A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. lelkes munkatársai az őszi szezont is önkéntes segítségnyújtással koronázták meg: október 8-án a Szúnyog-szigeten található vadasparkot szépítették meg. A szervezők a munkálatok után látványetetéssel és állatkerti túrával is kedveskedtek a munkatársak családjainak.

A hatvani Bosch gyárban közel 70 önkéntes verbuválódott erre a szombati napra, hogy lefesse az út menti kerítésoszlopokat és a magasleseket, valamint új bejáratot varázsoljon a vadasparknak. Mostantól az önkormányzattal közösen megépített új járda vezet a kalandparktól a vadasparkig, közvetlenül is összekötve azt a városközponttal. „Örülök, hogy ismét sok lelkes kolléga jött el segíteni. Remélem, hogy a Bosch jóvoltából megszépült vadasparkba még szívesebben látogatnak majd el a városlakók és a környékről érkező állatszerető felnőttek és gyerekek” – nyilatkozta Volker Schilling, a hatvani gyár gazdasági ügyvezető igazgatója, aki 10 éves fiával maga is csatlakozott az önkéntes csapathoz. A délelőtti építés-szépítés után délután a Bosch és a vadaspark színes programokkal várta a gyár dolgozóit és azok családjait. A látványetetés után a gyerekeket a parkon is végigkalauzolták a szervezők, így a kicsik az őshonos állatok és a nagyvadak jellegzetességeit és szokásait is megismerhették. A Bosch összesen csaknem 900 ezer forinttal támogatta a vadaskerti felújításokat és a délutáni programokat.

boschonkent1

A Bosch önkénteseinek nem ez volt az első segítő-szépítő akciója Hatvanban: idén tavasszal a Majtényi utcai játszóteret és környékét újították meg, majd júliusban a Gesztenyéskert Óvodában varázsolták szebbé a folyosókat.