A ThyssenKruppal is megállapodott a kormány

Magyarországnak vezető szerepe lehet az autóipari újításokban azzal, hogy a ThyssenKrupp hosszú távon elkötelezi magát az ország mellett – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a kormány és a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. stratégiai partnerségi megállapodásának aláírása után.

A miniszter kiemelte, hogy az elektromos kormányrendszerek fejlesztésében a ThyssenKrupp világelső. A német konszern 77 országban 497 leányvállalatot működtet, és élen jár az autóipari digitalizáció és fejlesztések terén.

A 72. stratégiai partnerségi megállapodás aláírásával a világ legnagyobb acélgyártással, autó-, gép- és építőipari alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalata vált Magyarország stratégiai partnerévé – közölte Szijjártó Péter.

Marc de Bastos Eckstein, a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a konszern Magyarországon hat leányvállalatot működtet, mintegy 1000 embert foglalkoztat és 500 millió euró árbevételt ért el tavaly.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a ThyssenKrupp Jászfényszarun 500 új munkahelyet létrehozó 30 milliárd forintos zöldmezős beruházást hajt végre, és fejlesztő központot üzemeltet Budapesten, itt történik az új elektronikus kormányrendszerek kifejlesztése.