40 százalékkal növeli a béreket a tatabányai gyár

Három év alatt akár 40 százalékos bérnövekedést tesz lehetővé a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. új bérrendszere, amelyet azért dolgozott ki és vezetett be a vállalat, hogy a 2020-ra négyszeresére bővülő gyártókapacitással párhuzamosan a mostani, közel 800 fős személyi állományát is a terveknek megfelelően tudja növelni.

Az új bérrendszer a vállalat jelenlegi és leendő munkatársainak kiszámítható, szakmailag és anyagilag is tervezhető karriermodellt biztosít a régóta szakemberhiánnyal szembesülő Komárom-Esztergom megyei térségben. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. néhány éven belül a cégcsoport európai hálózatának első számú termelőközpontja kíván lenni. Jelenleg évente közel 2 millió abroncs készül Tatabányán, több mint 230 féle méretben, mindez ráadásul Európában az egyik legmodernebbnek számító technológiával. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljes termelési volumenének 99,96 százalékát exportálja.

Akár 40 százalékkal magasabb munkabér és 3 havi bónusz

A Komárom-Esztergom megyei térségben is érezhető szakemberhiányra válaszul a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljes mértékben átalakította bérezési, illetve a béren kívüli juttatási rendszerét. A Bridgestone Munkavállalói Karrierprogram legfontosabb eleme egy olyan progresszív bérezési- és előmeneteli rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a cég jelenlegi munkavállalói szakmai fejlődésük függvényében, 3 év alatt akár 40 százalékkal is növelni tudják keresetüket. Az új program tehát biztos szakmai és anyagi előmeneteli lehetőséget biztosít, ezen felül pedig éves szinten háromhavi keresetnek megfelelő bónusz elérését is lehetővé teszi.

 

50 százalékkal nőtt a cafeteria összege

A Bridgestone Tatabánya a béren kívüli juttatások rendszerét is átalakította. A vállalat 50 százalékkal, 240 ezer forintról 360 ezer forintra növelte az egy dolgozóra jutó éves cafeteria keretet, amelyhez havonta, 8700 forint értékű étkezési hozzájárulást, a munkába járáshoz pedig ingyenes buszjáratot, vagy bérlettámogatást is biztosít. A dolgozók egészségére 2016 októbere óta heti 40 órában orvosi asszisztens, heti 20 órában pedig az üzemorvos is ügyel, az üzemorvosi szolgáltatás mellett pedig 2017. január 1-jétől érvényes teljes körű, 24 órás élet- és balesetbiztosítást is kötött a cég minden alkalmazottjára.

Új munkarend: több szabad hétvége és több idő a családra

A bérezési és béren kívüli juttatások rendszere mellett egy másik kiemelkedően fontos területen is jelentős változást hajtott végre Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. A vállalat ugyanis a dolgozók véleménye és igényei alapján a korábbinál lényegesen tervezhetőbb, ezáltal még inkább családbarát, úgynevezett 3+3 napos, 12 órás munkarendet vezet be áprilistól. Az új munkarendnek köszönhetően a korábbihoz képest több szabadnap esik hétvégére, így a vállalatnál folyamatos munkarendben dolgozó több mint 500 munkatárs több időt tölthet együtt szeretteivel.

Együttműködésen alapuló képzési stratégia

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. együttműködik Tatabánya Önkormányzatával a megfelelő képzettségű szakemberek megtalálásában, akiknek a technikai ismereteit és felkészültségét az Edutus Főiskolával együttműködve igyekszik fejleszteni, mindezek mellett pedig támogatja műszaki és angol nyelvi továbbképzések és tréningek megvalósítását is. A vállalat célja, hogy ezt az együttműködési modellt kiterjessze műszaki egyetemek és főiskolák körére is, annak érdekében, hogy a végzős mérnökhallgatók számára gyakornoki pozíciókat tudjon felajánlani.