A Continental 250 millió eurót fektet be Thaiföldön

A Continental gumigyártó üzletága hosszú idő után megtalálta a helyet, ahol új üzemet nyit. Thaiföldön, Rayong tartományban építkeznek, ahol személyautókhoz és kisteherautókhoz egyaránt készítenek majd gumit.

A német cég tervei szerint 250 millió eurót (77,5 milliárd forintot) költ az építkezésre, az új létesítmény 2022-ig évente 4 millió személyautó- és kisteherautó-gumit gyárt. A Continental már idén elindítja az építkezést az ázsiai országban, és ha minden jól megy, 2019-ben az üzem megkezdi működését, ezzel pedig a német cég 900 új munkahelyet teremt Thaiföldön. Ez a beruházás is része a Continental „Vision 2025”-nek nevezett hosszú távú programjának.

A Rayong tartományban található terület a Continental szerint kiváló a Greenfield névre keresztelt üzem megépítésére. Közel vannak az ügyfelek, a piac, jók az infrastrukturális lehetőségek, 60 kilométerre található egy műszaki egyetem és egy tengeri kikötő is, sőt, Bangkok is csak 140 kilométerre fekszik. A terület, amire a német cég pályázik körülbelül 750 ezer négyzetméter, ami azt jelenti, hogy idővel és megfelelő fejlesztésekkel évente akár 25 millió gumit gyárthatnak le Greenfieldben. Ezzel a beruházással a Continental nem csak Thaiföldön, de az egész ázsiai piacon is növeli jelenlétét.

Biró Milán