600 millió eurót fektet németországi üzemébe a Ford

Ford, Saarlouis
A Ford 600 millió eurós beruházással fejleszti a németországi Saarlouisban található összeszerelő üzemet, előkészítve az új generációs Ford Focus gyártását.

“Ez a 600 millió eurós befektetés újra megerősíti elkötelezettségünket Németország felé, amit európai tevékenységeink központjának tekintünk,” nyilatkozta Jim Farley, a Ford Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnök-vezérigazgatója. “Németországban több mint 25 000 munkatársunk dolgozik, vagyis több, mint bárhol másutt Európában.”

A Ford a közelmúltban is számos fejlesztést végrehajtott már Saarlouisban, javítva az üzem költséghatékonyságát és termelékenységét. Mindez egybecseng a Német Üzemi Tanáccsal 2014 júniusában kötött megállapodással, amely azt is megerősítette, hogy Köln lesz az új generációs Fiesta egyetlen európai gyártási helyszíne. A Ford slágermodellje legújabb változatának sorozatgyártása még idén megkezdődik.

A saarlouisi befektetés legfőbb célja a legmodernebb gyártási eszközök, a logisztikai támogatás és az energiaellátási projektek meghonosítása. Kiemelt jelentőséggel bír a két új présrendszer üzembe állítása, amelyek melegsajtolással munkálják meg a nagy szilárdságú bóracél lemezeket. A technológia révén az acél közvetlenül karosszéria-alkatrészekké dolgozható fel, amelyek csökkentik az autók tömegét.