Tovább erősíti piaci pozícióját az Egerben is tevékeny beszállító

Károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszereket és mechatronikus eszközöket gyártó cég felvásárlásával erősítette globális piaci pozícióit az Aventics Hungary Kft. anyavállalata – közölte az egri üzem ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Gödri István tájékoztatása szerint az amerikai Vector Horizon Technology LLC (VHtek) megvásárlása a magyar leányvállalat idei tevékenységét előreláthatólag még nem befolyásolja, ugyanakkor a következő két évben már számolnak a tranzakció pozitív hatásával. Jelezte: a vételárat a felek bizalmasan kezelik, így arról nem kívánt nyilatkozni.   A vezető rámutatott: ezzel a világ egyik vezető pneumatikus berendezéseket és rendszereket gyártó cégeként az Aventics tovább bővíti üzleti tevékenységét és erősíti globális piaci pozícióit. A VHtek ugyanis a fejlett mechatronika területén, elsősorban a teherautó-ipari ágazatban, világviszonylatban élen jár az innovációban – figyelmének középpontjában a motorok károsanyag-kibocsátási technológiák állnak -, emellett az új tulajdonos globális ágazatainak és piacának több más területét is lefedi.

A közelmúltban bejelentett üzlettel az Aventics eddigi termékein túl a jövőben elektronikus rendszerekkel és alkatrészekkel bővítheti termékportfólióját. Az így belépő új üzletág és technológia főként az anyacég kereskedelmi járművekhez kapcsolódó üzleti szektorának továbbfejlesztését támogatja majd. Emellett a VHtek technológiái és K+F kapacitásai további előnyöket jelentenek a pneumatikai cég fő tevékenységi területein, így például az ipari automatizálási, az élettudományokhoz kapcsolódó, az energetikai, az élelmiszer- és italgyártáshoz kötődő, valamint a vasút-technológiai ágazatokban – húzta alá Gödri István jelezve, hogy Jon Bigley, a VHtek vezérigazgatója, az Aventics csapatának tagjaként, mint a kereskedelmi járművek globális üzletági vezetője folytatja munkáját.

Az Aventics a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint az egyedi alkalmazások egyik piacvezető gyártója, mely az ipari automatizálás területére kínál termékeket és szolgáltatásokat, középpontba helyezve a haszongépjárművek, valamint az élelmiszeripari és vasúti járművek, az orvostudomány, az energetikai és a hajózási technológia területét. Az elektronika integrációjának, a korszerű anyagok felhasználásának és az olyan tendenciákra való összpontosításnak köszönhetően, mint a gépbiztonság és az Ipar 4.0, az AVENTICS a felhasználóbarát, intelligens megoldások úttörőjének számít.

A több mint 150 éves pneumatikai tapasztalattal rendelkező konszern világszerte 2000 dolgozót foglalkoztat. A németországi (Laatzen), a franciaországi (Bonneville), a magyarországi (Eger), az egyesült államokbeli (Lexington) és a kínai (Changzhou) gyártási telephelyek mellett a cég több mint 90 országban van jelen.     Magyar leányvállalata a nyilvános cégadatok alapján 2015-ben közel félezer dolgozót foglalkoztatott és 214 millió forintos veszteséget elkönyvelve 17,6 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el.