Mégsem adja el leányvállalatait a Volkswagen, marad a Ducati is

A Volkswagen konszern felügyelőbizottságában a munkavállalók képviselőinek ellenállása miatt nincs meg a leányvállalatok, közöttük a Ducati motorkerékpárgyár eladásához szükséges szavazati többség.

“Mindenki, aki képes értelmezni a Volkswagen féléves eredménybeszámolóját, pontosan tisztában van vele, hogy egyáltalán nincs szükségünk készpénzre, teljesen felesleges lenne elkótyavetyélnünk leányvállalatinkat” – jelentette ki a Volkswagen konszern üzemi tanácsának szóvivője.     A konszern felügyelőbizottságában a munkavállalók képviselői ezért nem járulnak hozzá a Ducati motorkerékpárgyár, a Renk sebességváltógyár, valamint a MAN Diesel & Turbo motorgyár eladásához.

A 20 tagú testület 50 százalékát a munkavállalók képviselői adják. Értesülések szerint a Ducati és a Renk eladása ellen van a főrészvényes Porsche és Piech családokat képviselő négy felügyelőbizottsági tag is.     A Volkswagen főrészvényese, a Porsche SE szóvivője elzárkózott a szavazati arány kommentálásától.

A Volkswagen AG vezérigazgatója Matthias Müller tavaly jelentette be, hogy a konszern szerkezeti átalakítása keretében felülvizsgálják a leányvállalati struktúrát is. A Ducati motorkerékpárgyár iránt azóta már számos cég fejezte ki érdeklődését, közöttük az olasz Benetton család befektető társasága is.