13 ezer abroncsot adományozott itthon a Hankook

Hatodik éve fut a Hankook Tire Magyarország Abroncsadományozási Programja, amelyet több mint 13 000 átadott gumiabroncs, megközelítőleg 195 990 000 kilométer megtett út és 1229 támogatott szervezet fémjelez. A kedvezményezettek közül idén már 380-ra nőtt a kisebb nonprofit szervezetek száma, akik elsősorban megyei, azaz lokális szinten végzik a társadalom számára fontos tevékenységüket.

 A Hankook Tire Magyarország Kft. az elmúlt hat évben több mint 13 000 abronccsal, 273 millió forint értékben támogatta a civil szektor 1229 kisebb és nagyobb szereplőjét, akik a közösség számára hiánypótló munkát végeznek. Egy abroncs átlagos futásteljesítménye 60 000 kilométer, azaz a támogatott szervezetek a hat év alatt adományozott abroncsokkal, összesen 195 990 000 kilométert tehetnek meg. Ha a magyar úthálózat hosszával számolunk, ami több mint 200 000 kilométer, akkor nagyjából 980 alkalommal utazhatják körbe az országot.

Az országban egyedülálló kezdeményezést 2012-ben indította a vállalat azzal a céllal, hogy olyan országos hatáskörű és kisebb nonprofit szervezeteket támogasson, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, sokszor korlátozott anyagi körülmények között. Az évek során dinamikusan nőtt a pályázó nonprofit szervezetek száma, így az idei évben már 380 kedvezményezettnek adományozott a vállalat gumiabroncsot. Ezenkívül idén is a támogatott szervezetek között volt az Országos Mentőszolgálat, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt is. Ezzel a Hankook Abroncsadományozási Programja szinte az egész országot lefedi, hiszen valamennyi megyében támogat olyan kisebb és nagyobb szervezeteket, akik sokszor szinte láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat.

Hankook-Rába-ring4_preview

2017 őszén a Hankook Tire Magyarország Kft. 2758 abroncsot adott át a kedvezményezetteknek összesen 62 510 000 forint értékben, amiből több mint 2000 darab abroncsot a pályázatot elnyerő, kisebb nonprofit szervezetek vehettek át. Az ünnepélyes záróesemény az écsi Rába-ringen zajlott, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság terepgyakorlata közben. A program során a vendégek vadonatúj Hankook gumikon próbálhatták ki a szolgálati autókat, továbbá részt vehettek a Rába tűzoltó kocsik tesztelésén és egy vezetéstechnikai tréningen is.