Felpörgeti a gyártást a Ford Spanyolországban

 A Ford több mint 750 milliós beruházással alapozza meg a spanyolországi Valenciában az új generációs, közepes méretű Kuga SUV gyártását. 2011 óta – az új befektetéssel együtt – a Ford valenciai beruházásainak összege mintegy 3 milliárd euróra növekedett.

“Ez a rendkívül jelentős, több mint 750 millió eurós beruházás a lehető legvilágosabban jelzi, hogy Valencia tartomány és Spanyolország továbbra is az egyik legfontosabb európai gyártási helyszínünk,” nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és az Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnöke.

A valenciai üzemben jelenleg több mint 8000 ember dolgozik; az ő foglalkoztatásuk továbbra is biztosított az új beruházás révén, amit a Ford az üzem vezetése, a szakszervezetek és a munkaerő költséghatékony és termelékeny működésére alapoz.

Napjainkban az SUV-k teszik ki az Európában értékesített személygépkocsik mintegy 25 százalékát, és a Kuga modellek közel 50 százaléka Valenciában készül; az autó európai értékesítése 2017-ben 22 százalékkal (126 900 darabra) bővült a tavalyi év azonos időszakához képest. A Fiesta és a Focus után a Kuga a Ford harmadik legnagyobb darabszámban értékesített típusa az európai piacon.