Spanyol vállalatot vásárolt a logisztikai világcég

Az ipari logisztika területén globális szereplőnek számító és az autóipari logisztikában vezető szerepre törő Gefco bejelentette, hogy felvásárolja az Európa és Marokkó közötti szállításra szakosodott spanyol GLT vállalatot. A felvásárlás jelentős stratégiai értékkel bír a Gefco számára, megerősítve a vállalat jelenlétét a régióban egy olyan időszakban, amikor az Európa és Marokkó közötti kereskedelmi forgalom dinamikusan bővül az autóipar, valamint a kiskereskedelem és ruhaipar területén. A GLT és a GEFCO közötti megállapodás az illetékes hatóságok jóváhagyására vár.

A GLT két évtizedes működése alatt komoly szakmai hírnevet szerzett a piacon, így a Gefco és a spanyol vállalat egyesülése kedvező kilátásokkal kecsegtet. Az 1998-ban alapított GLT a Gibraltári-szoroson keresztül lebonyolított, teljes mértékben biztonságos, kétirányú áruforgalom elismert logisztikai szakértőjévé vált. A vállalat szilárd együttműködést alakított ki autóipari és ruhaipari ügyfeleivel, továbbá az Algeciras és Tanger közötti áruforgalom egyik legnagyobb szereplője: 75 nyerges vontatójával és 380 pótkocsijával évente több mint 16 000 átkelést bonyolít le a szoroson. A GLT hatékony működési felépítéssel és üzleti modellel rendelkezik: az egész láncolatot egyetlen helyszínről, a spanyolországi Baszkföldön található Irunhoz közeli Oiartzunból irányítják, ezen felül a cég további operációs támogatást nyújtó és gyors karbantartást biztosító központokat tart fenn Tangerben és Algecirasban.

A GLT mint az Európa és Marokkó közötti kereskedelmi forgalomra szakosodott egység kizárólagos tulajdonosa és irányítója a Gefco Spanyolország lesz. A 700 alkalmazottat foglalkoztató és 5000 ipari ügyfelet kiszolgáló spanyol Gefco leányvállalat több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a magas szintű logisztikai szolgáltatások területén. A GLT teljes csapata továbbra is elkötelezetten dolgozik jelenlegi munkahelyén, új fejlesztéseket biztosítva, valamint megőrizve a cég ügyfeleinek nyújtott szolgáltatások színvonalát, megbízhatóságát és biztonságát.