Növekedési pályán az egri pneumatikagyártás

???????????????????
Évértékelő sajtótájékoztató keretében foglalta össze a tavalyi év céges eredményeit és jubileumi eseményeit az Aventics Hungary Kft. 

Tavalyi évét 15,6 százalékos növekedéssel, 20,8 milliárd forint teljes árbevétellel zárta az Aventics Hungary Kft. Az elmúlt évben 4,4 millió darab késztermék készült az egri pneumatika üzemben, ahol jellemzően az ipari automatizálási, élelmiszer- és csomagolóipari, valamint a vasúti- és tömegközlekedési területek megrendelési számítottak a legerősebbnek 2017 gyártási adatai alapján.

A magyar piaci értékesítés közel 1 milliárd forint bevételt ért el, ami 5,2 százalékos növekedést jelent a megelőző év eredményéhez képest. Miközben a cég árbevétele 2016-ról 2017-re közel 16 százalékkal nőtt, a dolgozói létszám ezzel nem egyenes arányban, mindössze 11 százalékkal bővült, amely az automatizálás és a hatékonyság-növelés terén elért eredményeknek köszönhető. Az egri pneumatika üzemben jelenleg 545 fő dolgozik.

A több mint egy éve működő hazai termékfejlesztési és nemzetközi pénzügyi szolgáltató részlegek is tovább erősödtek. A Nemzetközi Pénzügyi Szolgáltató Központ (SSC) kialakításának lehetőségét egy belső tenderen nyerte el tavaly a hazai leányvállalat. Az így létrejött csoport mára tíz európai ország értékesítési képviseletének, a nemzetközi pénzügyi- és számviteli szabályok szerinti feladatainak ellátásáért felel.

A pneumatikagyártó a standard igények kiszolgálása mellett az Ipar 4.0 irányelvei mentén mozdul a rendszerszintű megoldások irányába. Az új adatgyűjtő egységnek köszönhetően például már folyamatos rendszerállapot jelentéseket érhetnek el a gépgyártók a hatásfok, a levegő-felhasználás, illetve különböző, akár potenciális veszteséget is jelentő paraméterek észlelése és kezelése mellett. Külön figyelmet kapnak majd a következő években a levegőfogyasztást érintő szolgáltatások is.