Díjazták a legjobb audis diákokat

152 fiatal végzett az Audi Hungaria és partneriskolái duális szakképzésében, amelyben 15 különböző szakmát tanulhatnak a diákok. 2011 óta csaknem 2000 fiatal végzett az Audi Hungaria gyakorlatorientált oktatási rendszerében, idén 168 új tanuló kezdi meg tanulmányait a duális rendszerben.

Az Audi Hungaria egyik célja a szakképzés népszerűsítése és a szakmák vonzerejének növelése, hogy ezáltal biztosítsák a vállalat hosszú távú utánpótlás-igényét. A négykarikás vállalat és partneriskolái a szakmakínálat folyamatos bővítésével igazodnak az ipar igényeihez és a munkaerőpiac változásaihoz. Az elmúlt tanévtől a járműipari karbantartó technikus és az alternatív gépjárműhajtási technikus szakmák is szerepelnek a képzési kínálatban. Továbbá nagy hangsúlyt fektet a vállalat az érettségi utáni szakmai képzésre is, melynek keretében az idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővült a portfólió.

Az Audi Hungaria legmodernebb berendezésekkel felszerelt oktatóközpontja az elmúlt évek során folyamatosan bővült. Új modellek bevezetéséhez például karosszéria-specifikus oktató robotcellákat helyeztek üzembe, valamint a közelmúltban megnyílt a lakkozó üzem tanulóállomása is. Az elektromobilitás jegyében az e-motorok és a hibrid technológiák oktatásához oktatóállomást hoztak létre. A digitalizáció térhódításával a többi között iPad-ekkel támogatott mobile-learning teszi inspirálóvá a tanulást a diákok számára.