Jól megy az ABB-nek

A svájci gépipari konszern, az ABB második negyedévi árbevétele egy év alatt 8,45 milliárd dollárról 8,88 dollárra, adózott nyeresége pedig 525 millió dollárról 681 millió dollárra nőtt – közölte a cég.

A rendelésállomány minden régióban és divízióban bővült a tavalyi azonos időszakhoz képest. A 10 százalékos európai növekedéshez a legnagyobb mértékben Olaszország és az Egyesült Királyság járult hozzá, az átlagosan 7 százalékos ázsiai és afrikai bővülésen belül pedig Kínáé emelkedik ki 20 százalékkal.

Az ABB kiemelte a kedvező makrogazdasági kilátásokat Európában és az Egyesült Államokban, valamint a várhatóan folytatódó kínai növekedést. Mindezek mellett a vállalat eredményeit az olajárak és az devizaárfolyamok befolyásolhatják – írták. A három fő ügyfélszektorban, a közművek, az ipar, valamint a közlekedés és infrastruktúra területén azzal számolnak, hogy az energetika és a negyedik ipari forradalom fogja vezérelni a keresletet. Az ABB piaci és földrajzi jelenlétének, üzleti tevékenységi körének, technológiai szerepének és pénzügyi erejének köszönhetően hosszú távon is nyereséges lehet – tették hozzá.