770 új munkahely jött létre Egerben

ZF
A ZF 31,5 milliárd forintból, 6,7 milliárd forintos állami támogatással épített új, 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemegységet Egerben, jövő év végéig több mint 770 új munkahelyet teremtve ezzel.

A fejlesztés eredményeként évente 150 ezer nyolcsebességes automata sebességváltó készülhet itt, ám ez a kapacitás a tervek szerint néhány éven belül 500 ezerre emelkedik.

A ZF Hungária Kft. jelenleg 1265 alkalmazottat foglalkoztat, ám a dolgozói létszámmal együtt a jelenleg 45 százalékos arányt képviselő magyar beszállítói kör megrendelései is bővülnek, tovább erősítve ezeket a vállalkozásokat és újabb munkahelyeket teremtve a régióban.

Michael Hankel, a ZF csoport alelnöke a másfél év alatt megvalósult beruházás jelentőségét méltatva hangsúlyozta: azért döntöttek Eger mellett, mert az itt dolgozóknak komoly tapasztalata van a sebességváltó gyártásban és emellett a város, valamint a térség infrastrukturális adottságai is kedvezőek.    Felidézte: Egerben a ZF több mint két évtizede gyárt haszongépjármű sebességváltókat. Az új üzemrészben a vállalat egyik legsikeresebb termékét, a személyautókba beépíthető 8 fokozatú automata sebességváltót állítják majd elő. Kitért arra is, hogy a cég a jövőben az eddigieknél is jobban szeretne a helyi beszállítókra támaszkodni.

A  ZF a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója a hajtáslánc és futómű technológia, valamint az aktív és passzív biztonsági technológiák terén. A vállalatcsoport 40 országban, 230 telephelyen, mintegy 146 ezer munkavállalót foglalkoztat. Tavaly 36,4 millió euró árbevételt ért el. Éves bevételének több mint 6 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre.