Legyártotta egymilliomodik SUV-ját a Skoda

Legördült a Škoda egymilliomodik SUV modellje a szerelőszalagról. A jubileumi példány egy smaragdzöld metál Škoda Karoq. A cseh gyártó SUV-szegmensbeli sikertörténete 2009-ben a Yeti megjelenésével vette kezdetét, mára pedig a Kodiaq és a Karoq SUV modellsorozatok a vállalat növekedésének legfontosabb hajtóerőivé léptek elő, a márka SUV offenzívája pedig a „Stratégia 2025” program meghatározó eleme.

Amint Michael Oeljeklaus, a Škoda igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: „Igazán szép siker az egymillió legyártott SUV modell. Annak érdekében, hogy a jövőben is kielégíthessük az e járműszegmensben mutatkozó egyre bővülő keresletet, már ma megtesszük a szükséges intézkedéseket. Kvasinyban például a SUV modellek gyártásának szakmai központját alakítjuk ki, emellett a Karoq az év eleje óta a márka egyetlen modelljeként készül vállalatunk két csehországi termelési helyszínén is.”

A Škoda SUV palettájának sikereit 2009-ben a Yeti alapozta meg, amelyet gyártásának 2017-es leállításáig több mint 680 ezer példányban szállítottak ki az ügyfeleknek. A márka jelenlegi SUV offenzívájának nyitányaként 2017 tavaszán mutatták be a Kodiaq sorozatot, amit 2017. októberben a Karoq követett. Idén tavasszal a Kamiq bővítette tovább a SUV portfoliót, amelyet a cseh gyártó kizárólag a kínai piacon kínál.

Az egymilliomodik ŠKODA SUV modell egy Ambition felszereltségű, smaragdzöld metál Karoq 1.5 TSI ACT DSG (110 kW/150 LE), amely Kvasiny gyárában készült, s az Eike Schröder – Carmela Garbajosa házaspár számára Spanyolországba szállították ki.

Egymillió Škoda SUV-modell számokban:

(Ügyfélkiszállítások 2009-től 2018. július közepéig)

ŠKODA YETI              684 500

ŠKODA KODIAQ        215 700

ŠKODA KAROQ           87 800

ŠKODA KAMIQ            12 000