Összeolvadt a Link és a Waberer’s lengyel leánycége

Waberers, Waberer's

Október elsejével a Link lengyel fuvarozócég hivatalosan egyesült a budapesti székhelyű Waberer’s helyi szállítmányozási irodájaként működő Waberer’s Polskával, az összeolvadással létrejött cég Link Sp.z.o.o. néven működik tovább – közölte a Waberer’s International Nyrt.

A Waberer’s tavaly nyáron jelentette be, hogy 32 millió eurót fordít a lengyel fuvarozócég akvizíciójára, amelyet a magyar vállalat a tavaly júniusban lezajlott nyilvános részvény-értékesítéséből származó bevételéből finanszírozott.

A szerdai tájékoztatás szerint az egyesülés célja a Waberer’s lengyelországi tevékenységének továbbfejlesztése, ügyfeleinek minél hatékonyabb kiszolgálása. A Link 2017-es felvásárlása óta egyébként a Lengyelországban működő vállalat flottájának mérete közel 50 százalékkal nőtt.

A Waberer’s árbevétele 2017-ben 17,8 százalékkal 674 millió euróra emelkedett, a rendszeres nettó eredmény 57,5 százalékkal 22 millió euróra nőtt.

A Waberer’s International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A papírok szerdán délelőtt 2500 forintot értek, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 5040, a legalacsonyabb 2380 forint volt.