Rangos magyar kitüntetést kapott az Audi-vezető

A Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki Peter Kösslert, az Audi AG.termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagját, korábbi igazgatósági elnökét a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter az átadásakor hangsúlyozta: Peter Kössler győri gyárigazgatói időszakában meghozott döntéseiből a magyar gazdaság és a magyar emberek is profitáltak.     Ezek az évek jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az ágazat a magyar gazdaság zászlóshajója, Magyarország pedig a kontinentális autóipar egyik fellegvára lett.  Az autóipari teljesítmény jelentős részét az Audi adja, Magyarországnak fontos, hogy az Audi felső vezetésébe, legfontosabb döntéshozó testületébe kerülő szakember Győrből érkezett – mondta.    Hangsúlyozta: az Audi és Magyarország az elmúlt 25 évben közös sikertörténetet írt, a világ legnagyobb motorgyárát üzemeltető cég Győrben évi közel 2 millió motort készít.

Peter Kössler köszönetet mondott a kitüntetésért, amely szavai szerint a teljes Audi Hungária csapatot illeti, és jelképezi a bizalommal teli együttműködést Magyarországon.