Bokrétaavató a debreceni gyárban

Bokrétaavató ünnepséget tartottak az NI Hungary Kft. debreceni gyárában, miután elérte legmagasabb pontját a vállalat legújabb, negyedik épülete.

Eric Starkloff, a National Instruments Corporation elnöke az ünnepségen elmondta: az 5,5 milliárd forintos beruházással 210 új munkahelyet létesítenek Debrecenben, ahol már 1500 embernek adnak munkát.    A texasi székhelyű cég elnöke azt mondta, 18 évvel ezelőtt a jó munkaerő, a jó egyetem és a jó partner város miatt választották Debrecent a beruházás helyszínéül, ami jó döntésnek bizonyult.    Az NI hosszú távú tervei igazolásaként 2016-ban jelentette be a fejlesztést, a projekt megvalósítása a határidő szerint halad, az irodaépület várhatóan év végére készül el. A kivitelezés mellett a munkavállalók toborzása is hatékonyan zajlott, a pályázatban vállalt munkakörök 100 százalékát már betöltötték. Az új munkatársak mérnöki és informatikai, kutatás-fejlesztési, valamint egyéb szolgáltatási területeken dolgoznak, legtöbbjük felsőfokú végzettséggel, illetve angol és más idegen nyelv ismeretével rendelkezik – ismertette Eric Starkloff.    Hozzátette: Debrecen fontos része a vállalat globális stratégiájának, Texas után a debreceni a második legnagyobb gyáruk, illetve szolgáltató központjuk. Külön kiemelte az NI kapcsolatait a helyi oktatási intézményekkel.

A bokrétaavatón elhangzott az is, hogy ez év szeptemberétől közös, duális képzést indít a Debreceni Egyetem gazdaságtudományi kara és az NI Hungary Kft. A meghirdetett képzés alkalmas arra, hogy naprakész, az iparban is azonnal alkalmazható ismeretekkel ruházza fel a résztvevőket.