Bemutatjuk a zsűrit: Biró Csongor

Év Magyar Autója

Az Év Magyar Autója, a Magyarország Autója és az Év Zöldautója díjakat odaítélő öttagú zsűriből legvégül Biró Csongor mutatkozik be.

A Járműipar.hu főszerkesztője rengeteg újságnál írt és ír, több mint 25 éve sajtómunkás. Fekete hajszálainál csak az elhasznált tesztautói számosabbak, túl van már a kétezrediken. Szenvedélyes hokis és ha éppen nem sajtóúton koccint az autóvásárlók egészségére, akkor Székelyföldről álmodik.

Számos kiadvány megalapításában, felfuttatásában és sikerében vett részt. Ilyenek a hvg.hu autós rovata, a HVG Cégautó és Prémium Autó kiadványai, rendszeres szerzője az Autószektornak,  Audi Hungaria éves jelentéseinek, a Pannon Presztízs Magazinnak és az Autó Magazinnak.

Az autózás szükségletből lett szenvedély, ha megkérdezik, mi a kedvenc autója, mindig csak hárít azzal, hogy olyan neki nincs, vagy megkérdi: attól függ, mire kell?

Lieblingje az aktuális tesztautó, de ha egyszer lesz sok pénze, akkor vesz két Porschét (911 és 718 Boxster), egy háromajtós John Cooper Works Minit, egy V8-as Toyota Land Cruisert, egy V8-assal szerelt BMW M3 Coupét, egy Bullit, egy V8-as Ford Falcon Coupe XB GT-t, egy MX-5-ös Mazdát, egy Hummer H2-est, egy Mercedes-AMG C 43 kupét, egy dízel Dacia Dustert, egy Audi TT RS-t és még jó pár autót. De addig még sok cikket kell írnia.