Mesterséges intelligencia és felhőalapú megoldások a járműiparban

Az IBM bejelentette, hogy olyan európai vállalatokkal kötött együttműködést, mint a Volkswagen, a Moovster és a Vinturas (Hollandia), hogy a vállalat hibrid felhőalapú és MI-szolgáltatásai révén közösen formálhassák az autóipar jövőjét.

„A járművekkel való kapcsolatunk és a mobilitás élménye várhatóan drasztikusan megváltozik az elkövetkező évtizedben,” – mondta el Dirk Wollschlaeger, az IBM globális autóipari, légiközlekedési és védelmi iparágának vezérigazgatója. „A mesterséges intelligencia és a hibrid felhő kulcsfontosságú mozgatórugói a fejlődő üzleti modelljeinknek, mint például az utastérben és a járművön kívüli személyre szabott digitális szolgáltatások.”

Az IBM 2017 szeptemberében felmérést készített a világ autóipari vezetőinek körében. A megkérdezettek 73 százaléka vélte úgy, hogy mivel a digitális technológiák újradefiniálják kapcsolatunkat járműveinkkel, a jövő szolgáltatásait a fogyasztókkal együtt, őket bevonva kell létrehozni. Az IBM ezen digitális megújulás érdekében felhőalapú és MI-megoldásokat használ, ideértve az IoT-t és a blockchain megoldásokat is.