Parkolás okosan, elvesztegetett idő nélkül

A Continental technológiai vállalat további 13 országra terjeszti ki szolgáltatásait, hogy információt nyújtson a szabad, nem utcai parkolóhelyekről. Az érintett országok így már magában foglalják a kulcspiacnak számító Németországot, Ausztriát, Svájcot, Franciaországot, a Benelux államokat, Spanyolországot, Olaszországot és az Egyesült Királyságot is. A begyűjtött adatokat összegzik és feldolgozzák, annak érdekében, hogy biztosan pontos, teljes és friss információval szolgáljanak.

A Continental egy teljesen új piacot alakít ki magának a parkolási platformjával.

A szolgáltatás a parkolóházak valós idejű kihasználtsági adatait osztja meg, valamint az árakról, nyitvatartásról és az elektromos töltők lehetőségéről is releváns információkat közöl. Ezeket az adatokat többféle forrásból gyűjti be az alkalmazás. Szigorú minőségellenőrzés és egy saját adatközpont garantálja azt, hogy a vállalat adatszolgáltatása friss legyen és megfeleljen a magas minőségi követelményeknek.

A német vállalat adatforrása és az automatikus minőségellenőrzés kombinációja azt jelenti, hogy szinte teljes lefedettséget tudnak biztosítani a kulcspiacaik 25 ezernél több lakossal rendelkező városaiban, több mint 70 ezer helyszínre kiterjedően. Az alapvető kompetencia ezen a téren az adatok minőségén múlik, melyek segítségével a lehető legjobb felhasználói élményt tudják nyújtani az érintett országokban.

A globális kiterjesztést megcélzó előkészületek már folyamatban vannak, melyre a tervek szerint még idén sor kerül. Az adatokat licenccsomagokban árulják térképszolgáltatóknak és autógyártóknak, így azok közvetlenül eljuthatnak a sofőrökhöz a fedélzeti navigációs rendszereken keresztül. Ezekhez az adatokhoz a Continental ingyenes Parkpocket appján keresztül is hozzá lehet férni, amely angol, német, francia, holland, spanyol és olasz nyelven érhető el.

Continental Parking: egy teljes szolgáltatást nyújtó digitális platform

A parkolás mellett a Parkpocket az okos parkolás további termékeit is megcélozza a mobil fizetés bevezetésével. Az applikáció egy mobil fizetési rendszert szolgáltat, mellyel a felhasználó könnyedén, az alkalmazáson keresztül fizethet a parkolásért, anélkül, hogy készpénzt kellene magánál hordania. A járda melletti parkolásról szóló valós idejű információkat 2019 második felében tervezik hozzáadni a programhoz.

A Continental egy nagyfelbontású parkolási térképen dolgozik, melyben az összes statisztikai információ megtalálható, melyek segítségével a felhasználók valós időben láthatják, hogy hol vannak üres parkolóhelyek, valamint az applikáció azt is meg tudja becsülni, hogy melyik járda melletti parkolóhelyek lesznek nagy valószínűséggel elfoglalva. A rendszer nagy pontossága skálázhatósággal is párosul, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal túl fogja szárnyalni a jelenleg piacon lévő ideiglenes technológiákat.

(x)