Drága lesz a villámtöltés

Fizetőssé válik az e-töltés – írta a Népszava az NKM Nemzeti Közművek közlésére hivatkozva.

A lap szerint az NKM Mobilitás Kft. országosan eddig 86 nyilvános elektromosautó-töltőt telepített, ezek összesen 177 töltési pontot jelentenek. Az állomások közül 16 úgynevezett 50 kilowattos villámtöltő.    Az NKM a lap megkeresésére azt közölte: míg a 22 kW-os, váltóáramú (AC-) töltőkön változatlanul ingyenes a töltési szolgáltatás, az 50 kW-os egyenáramú (DC-) villámtöltőiken és a 43 kW-os AC-villámtöltőkön a jelenlegi tesztidőszakban a díjazás percenként 50 forint. Kifejtették, hogy a végleges díjazás a teszt eredményétől is függ.

Az elmúlt évek során a szintén állami, kifejezetten az e-autózásra alapított e-Mobi Kft. mintegy háromszáz e-töltőt telepített országszerte. Rajtuk kívül aktív a piacon például az Elmű-ÉMÁSZ, az E.On, a Mol, az OMV és a Lukoil. A korábbi ingyenesség ugyanakkor már a múlté, amit ráadásul a cégek kevéssé vernek nagydobra – jegyezte meg a Népszava.

 

1 Comment on Drága lesz a villámtöltés

  1. Igencsak csodálkoztam volna, ha nem drágul meg az e-autók töltése.
    De elmagyarázhatná valaki, hogy az otthon kb 35-37 Ft/kwó-ból hogy lesz a töltőn 3000 a kísérleti időszakban és még ennél is több, várhatóan ennek kétszerese a végleges díj?

Comments are closed.