Hibridet nevezett a Mitsubishi

Év Magyar Autója

Az MM Import Kft., a Mitsubishi autók vezérképviselete az Év Zöldautója 2020 díjra az Outlander PHEV konnektoros hibrid szabadidő-autót jelölte.

Egy éve frissítették a Mitsubishi Outlander PHEV hajtásláncát, összteljesítménye immár 230 lóerő, hatótávja nőtt és a változtatások révén villámtöltésre is képes. Az Outlander külsejét 2016-ban újították meg, de még ma is korszerű a kinézete. Az új benzinmotor 2,4 literes, 135 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka 211 newtonméter. A kerekeket hajtó villanymotorok is megújultak, az első továbbra is 82 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka 137 Nm, a hátsó 95 lóerős (195 Nm nyomatékot ad). Mivel elöl a benzinmotor és a villanymotor együttesen is képes hajtani, így lehet a rendszerteljesítmény nagy tempónál akár 230 lóerő. A konnektorból tölthető Outlander álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 10,5 másodperc alatt jut el, a szabadidő-autó végsebessége eléri a 170 kilométer/órát. Nőtt az akkumulátor kapacitása, ami már 13,8 kWh-ás, az elektromos hatótáv WLTP szerint mérve 46 kilométer. Fontos változás, hogy a Type 1 csatlakozó mellé CHAdeMO villámtöltő konnektort is kapott, utóbbival akár (legfeljebb 22 kW-tal) félóra alatt is feltölthető az akkumulátor. A praktikumot nem érheti panasz, a fedőrolóig 463 literes a csomagtér, az üléstámlák mellett az ülőlapok is előre hajthatók, így kapunk sík padlójú 1602 literes rakteret.

Outlander

Év Magyar Autója

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/