200 új munkahely Kapuváron

Az Intretech Hungary Kft. 8,8 milliárd forintos beruházása a legmodernebb termelési és termelésirányítási technológiákat hozza Magyarországra. Az új elektronikai gyártóüzem – amelynek első ütemét avatták szeptember közepén – kétszáz új munkahelyet teremt. Ehhez a kormány 1,27 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Zifeng Wei, az Intretech Hungary Kft. alelnöke a beruházást bemutatva elmondta: az ipari park összterülete 76 700 négyzetméter. Az első fázisban egy 7500 négyzetméter hasznos területű üzem épült meg, melyben csúcstechnológiával ellátott automata ültető és összeszerelő gépek segítségével elektronikai alkatrészek és termékek gyártása folyik majd.

Linden Lin, az Intretech Hungary Kft. kínai elnöke hangsúlyozta: vállalatuk intelligens vezérlő elemek, valamint innovatív fogyasztói elektronikai termékek kutatása és fejlesztése terén nyújt szolgáltatásokat, melyekkel több mint hatvan vállalatot látnak el.Hozzátette: a jövőben nem csak beruházásuk második ütemét kívánják elindítani, és magas minőségű “high-tech” termékek gyártási folyamatát telepítenék ide, hanem egy kutatás-fejlesztési bázist is létrehoznának Magyarországon.