Frankfurtban tesztelte az Év Magyar Autója zsűri az új Opel Astrát

Magyarország Autója 2020

A Magyarország Autója 2020 díjra jelölt Astra a magyar autópiac egyik legfontosabb modellje immár két évtizede. Legújabb változata csakis háromhengeres Opel-motorokkal, ötajtós, illetve kombi változatban érkezik, akár kilencfokozatú automatikus váltóval szerelve.

Most először sikerült egyszerre összeverbuválni közös tesztre az Év Magyar Autója zsűri minden tagját: Csordás Gábort, Katona Mátyást, Kismartoni Andrást, Miklós-Illés Kálmánt és Biró Csongort. A kimerítő nemzetközi tesztnapon kipróbálhatták az Astra és az Astra Sports Tourer erősebb motorokkal szerelt változatait, a 130 lóerős 1,2 literes benzinest, az 1,4 literes 145 lóerős benzinest fokozatmentes váltóval és az 1,5 literes, 122 lovas dízelt kilencgangos automatával.

Csordás Gábor, Biró Csongor, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán, Kismartoni András

Szép tradíciót folytat a ráncelvarrott Opel Astra: a hatékonyság és az aerodinamika bajnokáét. 0,26-os alaktényezőjével a Sports Tourer az egyik legkisebb légellenállású kombi a világon, míg az ötajtós a maga kategóriáját vezeti – legalábbis az Opel sajtóanyaga szerint. Ugyanilyen példamutató az új, különösen takarékos 13 watt fogyasztású LED-fényszóró (amelynek alkalmazása 1 grammal csökkenti kilométerenként az autó szén-dioxid-kibocsátását), a gyalogosokat is felismerő gyorsabb processzorral szerelt frontkamera, a digitális tolatókamera és a modern, továbbfejlesztett multimédiás szórakoztató és információs egység. Az elektronikus segítők bőséges kínálatában van adaptív sebességszabályzó, követési távolság kijelző, figyelmeztetés frontális ütközésveszélyre, automatikus vészfékkel, jelzőtábla- és sávtartó-asszisztens, parkolóinas, hogy csak néhányat említsünk. A vezető és az első utas kényelmét fokozza a rendelhető ergonomikus aktív ülés szövet-, alcantara- vagy bőrkárpittal, illetve szellőzéssel és masszázsfunkcióval.

IMG_6439

A kényelmet fokozza a vezetéknélküli mobiltöltő, a CarPlay, illetve az Android Auto, a fűthető szélvédő és a szépen hangzó Bose hifi. Az Astra Sports Tourer továbbra is kapható szenzoros csomagtér-ajtóval, amely automatikusan nyílik fel vagy csukódik le, ha a kulcsot a zsebében tartó autós lábmozdulatot tesz a hátsó lökhárító alatt.