Szoftvercéget vett a Tungsram

Tungsram
A Tungsram csoport fejleszteni akarja az innovatív okostermékekre és -szolgáltatásokra épülő üzletágát, ennek első lépéseként 61 százalékos többségi tulajdonrészt szerzett az ArchiFM létesítménykezelő szoftvert fejlesztő vintoCON Kft.-ben. A felvásárolt vállalatot 5 magánszemély alapította, közülük az egyikük kisebbségi tulajdonos maradt.     A vételárat üzleti titokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra.

A Tungsram közleménye szerint az új leányvállalat Tungsram Innovative Solutions néven folytatja tevékenységét.    A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting Emeat fényforrásüzletágának és globális autólámpa ágazatának felvásárlásával. A több mint 4000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékeinek 95 százalékát exportálja, értékesítési hálózata 110 nemzetközi piacon van jelen.

A Tungsram Operations Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 65,25 milliárd forint volt, az évet adózás után 4,73 milliárd forint veszteséggel zárta – közölte a társaság az MTI-vel.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vintoCON Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 134,11 millió forint volt, ami 2017-hez képest 22,38 millió forintos növekedést mutat. A társaság tavaly adózás után 17,76 millió forint nyereséggel zárt, míg 2017-ben adózott eredménye 15,04 millió forint volt.