Itthon is kapható az új Golf

A Volkswagen Golf a legsikeresebb európai autó, amelynek hét ikonikus generációjából eddig több mint 35 millió példányt értékesítettek. A nyolcadik generációs, digitalizált, összekapcsolt és intuitív új Golf még soha nem volt ilyen előremutató. Összes kijelzője és vezérlőegysége digitális, hálózatba kapcsoltsága pedig a világon az egyik legfejlettebb. Az újdonság már rendelhető és megtekinthető a Volkswagen márkakereskedésekben.

Mindenről tájékoztat

A vezető előtti digitális kijelző 10 hüvelykes (képátlója 25,4 centiméter), a digitális klíma háromzónás is lehet, a vezető hangulatát akár 32 féle színárnyalatban elérhető belső világítás teheti még kedvezőbbé. Kijelzőből manapság sosem elég, a középkonzolon 8,25 hüvelykes (20,95 centiméter képátlójú) képernyő teszi futurisztikussá a digitalizált Golf műszerfalát. A gesztus- és hangvezérlés természetesen továbbra is elérhető. Saját szavainkkal adhatunk utasítást (magyar nyelven nem érhető el) a rádiónak, a médialejátszónak (a hifi később Harman Kardon is lehet), a telefonnak, a légkondicionáló berendezésnek és a beépített navigációs egységnek. Az autó minden lényeges elemében személyre szabható, az elmentett profilok pedig mindannyiszor aktiválódnak, ahányszor beülünk az autóba – ez a funkció különösen akkor hasznos, ha többen vezetik az autót.

Digitális ikon

Az új Volkswagen Golf a mobilitás ikonjából digitális ikonná változott, mérföldkövet teremt a digitalizált autózásban. Az utazás élménye tipikusan Golf, miközben az intelligens vezetősegédek révén autózás még sosem volt kényelmesebb és nyugalmasabb. Digitális szolgáltatásai közül előremutató az online segélyhívó, a lopásgátló és a szervizfoglaló funkció, mindezek alapja az okostelefonos irányíthatóság. Az új Golf az első Volkswagen, amely alapból rendelkezik a Car2X kapcsolódás képességével, az autó 800 méteres sugarú körben folyamatosan kommunikál az erre képes autókkal és infrastruktúrával, és ha indokolt, képi figyelmeztetést küld a vezetőnek.

Most először a Golf utólag is felextrázható: a később elérhető We Upgrade funkcióval visszamenőleg lehet aktiválni olyan képességeit az autónak, mint az automatikus távolságtartó, a táblafelismerő, az automatikus távfénykapcsolás, az utastéri hangulatvilágítás, a navigáció, az okostelefon-kapcsolódás, a vezeték nélküli APP-Connect (vezeték nélkül vezérelhetők iPhone applikációk), wifi hotspot és online hangvezérlés.

Első a biztonság

Az opcionálisan elérhető szélvédőre vetített (head-up) kijelző egyedülálló a kategóriában, szemünk elé tárja az aktuális sebességet, a vezetősegédek jelzéseit és a navigációs utasításokat egyaránt. Az információk a szembeforgalom ellenfényében is jól láthatók. A vetített kijelző megjelenítése szabályozható, kívánságra kikapcsolható. A Volkswagen Golf 8 részlegesen önvezető: intelligens sávtartója monoton és fárasztó vezetési szituációkban, például autópályán, vagy idegtépő dugóban rövid időre átveszi a vezetést és automatikusan a sáv közepén tartja az autót, biztonságos távolságra az előttünk haladótól.

A kamerás megfigyelőrendszerrel támogatott különleges mátrix LED fényszórók úgy varázsolnak nappalt az éjszakából és világítják meg az autó előtt az utat, illetve az út szélét, hogy közben egyetlen pillanatra sem zavarják a forgalom többi résztvevőjét.

Ötféle hibrid

Elsőségét a Golf a hajtásláncainak sokszínűségében is következetesen fenntartja, csak hibrid hajtásból ötféle változat áll a vásárlók rendelkezésére. A szíjas generátor-önindító, a 48V-os lítium-ion akkumulátor és a legújabb generációs hatékony TSI-motorok új mild-hibrid hajtást alkotnak az eTSI-ben. A Volkswagen három teljesítménnyel gyártja az eTSI Golfot (81 kW / 110 LE, 96 kW / 130 LE és 110 kW / 150 LE). A Golf két plug-in hibrid hajtású változatban is kapható lesz. A fogyasztásra optimalizált változat, amelyet Magyarországon nem vezetnek be, 150 kW / 204 PS teljesítményt ad le, míg a sportos GTE 180 kW / 245 LE teljesítményt nyújt. Mindkét változatot 13 kWh-os lítium-ion akkumulátor táplálja, amely mintegy 60 kilométeres elektromos üzemű hatótávolságot tesz lehetővé. A legújabb Golf hagyományos motorokkal is kapható majd: a különböző piacokon elérhető lesz két háromhengeres benzinmotorral 90-110 lóerő teljesítménnyel, két négyhengeres dízelmotorral 115-150 lóerő teljesítménnyel, továbbá egy 130 lovas földgázas változatban (TGI). A TDI hajtásláncokban az újdonság az, hogy a Volkswagen twin-dosing technológiát (két SCR-katalizátort) alkalmaz a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátás jelentős, akár 80 százalékos csökkentésére.

Kedvező ár

Az új Golf konfigurálható a Volkswagen honlapján és megtekinthető a hazai márkakereskedésekben. A digitális ikon indulóára 1.5 TSI (96 kW/130 LE) motorral, Life felszereltséggel 7 589 430 forint, ami használtautó beszámítással és Porsche Bónusz akcióval akár 6 889 430 forintra mérsékelhető.