Fellendülés Kínában

A Volkswagen-csoport kínai tevékenysége egyértelműen az üzleti fellendülés jeleit mutatja. A 2000 Volkswagen márkakereskedés újból nyitva van, március utolsó hétvégéjén a bemutatótermek forgalma az előző év azonos időszakához hasonló.

A csoport további helyben termelő márkái, az Audi és a Škoda márkakereskedéseinek több mint 95 százaléka is újból megnyitott. A csangsai SAIC Volkswagen közös vállalat szintén folytatta működését ezen a héten. A csoport létesítményeinek száma, ahol újraindították a működést a 33 autó- és alkatrészüzemből 32-re nőtt.

Az év második felében a Volkswagen-csoport a kínai piac e-mobilitási stratégiájában jelentős mérföldköveket fog elérni. Két üzem megkezdi a teljesen elektromos modellek helyi gyártását a Volkswagen moduláris elektromos hajtású platform (MEB) alapján. Az Antingban és a Fosanban található telephelyek együttes kapacitása 600 000 egység / év. A gyártás megkezdését követően a Volkswagen ID. modellek – a teljesen elektromos, teljesen csatlakoztatott Volkswagen autók családja – ezután mutatkoznak be Kínában. Ezen felül az Audi e-tron gyártása az év végén kezdődik meg Csangcsunban.