Már két műszakban készülnek a szlovák Land Roverek

Június elsejétől a Jaguar Land Rover nyitrai üzemében is két műszakosra növelték a gyártást – közölte az autógyár.

A szlovák Jaguar Land Rover az országban működő összesen négy autógyár közül utolsóként növelte két műszakosra a gyártást. A márka nyitrai üzemében, május 18-án fokozott egészségbiztonsági intézkedések mellett, egy műszakban indult újra a két hónappal korábban a koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben leállított termelés. A jövő hétfőtől két műszakban működő gyártósorokon a márka Land Rover Defender és Discovery modelljei készülnek. “A gyártást fokozatosan indítjuk újra, tekintettel arra, hogy világszerte a showroomok kétharmada még mindig zárva van” – mondta Miroslava Remenárová a Jaguar Land Rover Slovakia cégkapcsolatokért felelős menedzsere a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek.

A Covid-19 terjedése miatt leállított gyártást a szlovákiai autógyárak közül elsőként, április 6-án a zsolnai Kia Motors Slovakia indította újra. A Kia szlovákiai gyárában néhány napos szünet után április 24-től két műszakban folyik a termelés. A Kia korábbi közlése szerint ez a gyártási tempó egyelőre elégséges a megrendeléseik teljesítéséhez, s így ezt az ütemet június végéig készülnek fenntartani.

A Volkswagen szlovákiai leányvállalatának pozsonyi gyára, részben a koronavírus terjedésével összefüggésben csökkenő kereslet, illetve az alkatrészellátással kapcsolatos rizikók miatt – március 17-től szüneteltette a gyártást, amit április 20-án egy műszakban indított újra. A pozsonyi VW-ban már május végén két műszakosra növelték a gyártást.    A francia PSA szlovákiai leányvállalata nagyszombati autógyárában – március 19-én állították le a termelést, amelyet április végétől fokozatosan indítottak újra. A PSA a nagyszombati gyárában már beindult a három műszakos üzem.