Megújult a Suzuki Swift

Frissítette a Suzuki a sportos kialakítású kompakt kisautóját, a Swiftet. A ráncfelvarrás során még vagányabb külsőt, megnövelt üzemanyag-hatékonyságot és további biztonsági funkciókat kapott az autó.

A Swift már régóta nagy népszerűségnek örvend az olyan autósok körében, akik a hétköznapokban divatos megjelenésre és élvezetes vezetési stílusra vágynak. A 2017-ben bevezetett Swift sikerességét jól mutatja, hogy a legjobb három közé jutott a World Urban Car Awards 2018 díjátadón, valamint 2019 végére mintegy 745 ezer darabot értékesítettek belőle több mint 119 országban. A modellt a tavaly a Suzuki a Magyarország Autója 2020 díjra jelölte.

Swift

A modellfrissítés most még jobban kihangsúlyozza a Swift ikonikus kialakítását: a stílusos megjelenést ötvözi a legfejlettebb technológiákkal, mindezt modern köntösbe burkolva. Mostantól olyan elemekkel érhető el, mint a vízszintes króm díszítéssel ellátott sportos és háromdimenziós hűtőrács; a polírozott, könnyűfém keréktárcsa; a vadonatúj kéttónusú fényezések és a belső tér elegáns színválasztéka.

Swift

Az új K12D 1.2 Dualjet motort és a 12 voltos lágy hibrid meghajtást nagyobb kapacitású, 10 Ah-s lítiumion-akkumulátorral látták el, így a Swiftnél megszokott vezetési élmény megnövelt üzemanyag-felhasználás hatékonysággal párosul. Ezt olyan fejlesztések teszik lehetővé, mint az elektronikusan vezérelt változó szelepvezérlés (VVT), a változó térfogatú olajpumpa vagy az elektronikus vezérlésű dugattyúhűtő fúvókák. A Hybrid 12V rendszer magában foglalja a könnyű és kompakt, generátorként és indítómotorként egyaránt működő integrált indítógenerátort (ISG), amely még nagyobb üzemanyag-hatékonyságot biztosít a 3 Ah-ról 10 Ah kapacitásúra megnövelt lítiumion-akkumulátornak köszönhetően. A Hybrid 12V rendszer a fékezés során felszabaduló mozgási energiát elektromos energiává alakítja, és eltárolja a lítiumion-akkumulátorban. Ezt később az integrált indítógenerátor (ISG) használja fel, amikor rásegít a gyorsításra vagy a start-stop funkció működtetésébe, így növelve az üzemanyag-felhasználás hatékonyságát.

Swift

A Swiftben olyan fejlett biztonsági technológiák szolgálják a vezető és az utasok nyugalmát, mint a kombinált érzékelős vészfékasszisztens, a sávelhagyásra és sávtartásra figyelmeztető rendszer, a távolsági fényszóró asszisztens, a forgalmi jelzéseket felismerő rendszer vagy a holttérfigyelő.