Repülőgépalkatrész-gyártó vállalatot hozott létre az Airbus és Magyarország

H145M
Repülőgépalkatrész-gyártó vegyesvállalatot hozott létre az Airbus és Magyarország, az üzem Gyulán épül fel és 2022 közepén kezdi meg az üzemelést.

A vegyesvállalat Airbus Helicopters Hungary Kft. néven működik majd, és az európai repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyárt majd precíziós alkatrészeket. A magyar állam 30 százalékos részesedéssel bír a társaságban.  A társaság létrehozásáról Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója, és Kun Miklós, a Nemzeti Légiipari Projekt Kft. ügyvezetője írta alá a dokumentumokat.

Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója kifejtette, büszkén vesznek részt a projektben, mert ezzel megindulhat Magyarország légiiparának felvirágoztatása. A gyárban kétezer féle, magas hozzáadott értékű alkatrészt állítanak majd elő, a zöldberuházás részeként létrejövő gyár 25 százalékban fenntartható forrásból származó energiát használ majd. Gyulán több mint kétszáz, magasan képzett dolgozónak adnak majd munkát, a termelés felfutása 2022-ben várható.

1 Comment on Repülőgépalkatrész-gyártó vállalatot hozott létre az Airbus és Magyarország

  1. Naés miilyen preciziós alkatrészeket fognak gyártani Gyulán 200-an aminek olyan nagy a hozzáadott értéke!!!???..
    Anya,vagy apacsavart!!!??…
    Csak kérdezem

Comments are closed.