Új logisztikai központot épít a Marso

 Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar tulajdonban lévő cég 4,6 milliárd forintos beruházása 50 új munkahelyet teremt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: a beruházáshoz a kormány 693 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt. A 17 ezer négyzetméteres logisztikai bázis a cég további növekedését teszi lehetővé, és a mindennapos szállításokat az ország különböző pontjaira.    Szijjártó Péter kiemelte, hogy a logisztika az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat Magyarországon, több mint 300 ezer embert foglakoztat.

Becser Zoltán (képünkön), a Marso Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a családi tulajdonú, nyíregyházi központú céget 30 éve hozták létre, Magyarország mellett Romániában, és Szerbiában vannak jelen. Magyarországon 30 üzletük van, szerviz szolgáltatást is végeznek. Tavaly az árbevételük 27,3 milliárd forint volt, csoportszinten több mint 40 milliárd forint. Ezzel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. legnagyobb árbevételű cégének számít a Marso Kft.

A beruházást a tárolókapacitás-igény növekedése miatt kezdik, most az első ütemben 17 ezer négyzetméteres raktárbázist építenek a kiszolgáló létesítményekkel együtt, a területen további bővítésre is lehetőségük van. Egy hónapon belül indul a kivitelezés, az épületet a terveik szerint egy éven belül birtokba vehetik – ismertette a cégvezető, hozzátéve: a fejlesztés a teljes logisztikai rendszerük és raktártechnológiájuk megújításáról szól, a dunaharaszti bázisról látják majd el a dunántúli területeket, 24-48 órás kiszállítást lehetővé téve.