Épül a harckocsigyár Zalaegerszegen

Lynx-üzem

Elhelyezték a Lynx gyalogsági harcjárműgyár első tartóoszlopát Zalaegerszegen.

Palkovics László a magyar állam és a Rheinmetall vegyesvállalataként épülő Lynx gyalogsági harcjárműgyár első tartóoszlopának beemelése kapcsán a magyar építőipart méltatta. Palkovics László arról is beszélt, hogy a Zalaegerszegen mintegy 60 milliárd forintból épülő Lynx-üzem a kormány által elfogadott hadiipari fejlesztési stratégia, az új hightech iparág megteremtésének egyik jelentős pillére. Az üzemben 2023-tól gyártják a világ jelenleg legmodernebb páncélozott harcjárműveit, a gyár beszállítóinak keresése, a kapcsolódó kutatás-fejlesztési projektek már elindultak.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Zalazone járműipari tesztpálya építésének szintje meghaladta a 85 százalékot, év végére el is készülhet, mellette pedig a leendő harcjárműgyárat kiszolgáló tesztkörnyezetet is kialakítják. A csaknem 60 hektáros területen épülő Lynx-üzem gyártócsarnoka Zala megyében az egyik legnagyobb méretű lesz a több mint 25 ezer négyezetméteres alapterületével. Dormán József, a kivitelező Záév Zrt. vezérigazgatója ezt azzal egészítette ki, hogy a mostani eseményen elhelyezett első két, 30 tonnás tartópillér mellett további 278 oszlopot állítanak fel. A több mint 14 méter belmagasságú, napelemes rendszerrel ellátott gyártócsarnokban 10 és 25 tonnás daruk mozgatják majd az alkatrészeket.

8 Comments on Épül a harckocsigyár Zalaegerszegen

 1. Tekintettel ásványikincseinkre ,inkább valami elektronikai,vegyi,óraipari vagy hásonlóra gon-doltam volna inkább.Különösen a kereskedőházak,szájmaszkok, lélegeztetőgpek után.KI venné megezeket,a hadi dolgokat,mert a harckocsik jelentősége amodern harcászatban
  egyre csökken.laciapu

 2. -Az miért nem jó,ha ide írtam,hogy itt a város szélén épült,harckocsi gyárban,a megépülése után közölték,hogy soha nem gyárthatnak harckocsit! D?

 3. Lehet a zavarosban halászni!Gondolom német cég. Orbánék adják a koldusokat, olcsóbér.A példa az autógyártás (összeszerelés) igazi gyarmat vagyunk!

 4. Na ez amire a büdös életben semmi szükségünk nem lesz!!!!
  Abszolút pénzkidobás ez a beruházás
  mellveregetés és +felelni való kivagyiság
  csak ennyi
  barátilag….
  J.L.

 5. Nem feltétlen van így! Ezek a páncélosok a legújabb generációs hytech technológiával készülnek. Olyanok belülről mintha egy űrhajóban lenne a kezelője.
  Nem mondhatni őket sebezhetőnek ha azok lennének nem invesztálnának akkora pénzt a gyártásukba. Lesz rájuk kereslet jócskán. Ráadásul a Zala megyeieknek sok száz talán sok ezer jól fizető állást jelent ha megépül majd. És ez nagyon hasznos lesz!

Comments are closed.