Mazda CX-30 e-Skyactiv X Nagisa teszt: 1500 kilométer alatt sem találtam benne hibát

június 28, 2024 0

Ami a Mazda 3 a kompakt autók között, az a Mazda CX-30 a kompakt szabadidő-autók kategóriájában: megkerülhetetlen piaci versenyző. Lehet, hogy drágább, mint a közvetlen vetélytársai, de minősége és tartóssága legendás. Ráadásul különleges, dízelelven működő Otto-motor hajtja. A Nagisa felszereltség csak hab a tortán.

Audi Hungaria: új sporttámogatások jégen, aszfalton és homokban

június 27, 2024 0

Az Audi Hungaria Zrt. a magyarországi vállalatok számára elérhető társasági adóból (tao) történő felajánlás keretében évek óta támogatja a győri régió számos sportszervezetét. Az együttműködések köre az idei évben három új országos szintű partnerséggel bővül: a vállalat szponzorációs együttműködést kötött a Magyar Jégkorong Szövetséggel, a Magyar Kosárlabda Szövetséggel és a Magyar Röplabda Szövetséggel a társasági adó felajánlásából. Az együttműködések értelmében a jövőben az Audi Hungaria logója szerepel a férfi és a női jégkorong-válogatott mezén, a vállalat lesz a 2024-ben szervezett kosárlabda streetball program, valamint a Strandröplabda Országos Bajnokság névadó szponzora.

Két napra a családoké, a motorosoké és a fesztiválozóké a Műegyetem rakpart

június 26, 2024 0

Június 28-29. között első alkalommal szervezik meg az Open Road Days fesztivált Budapesten, a Műegyetem rakparton, ahol olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint az amerikai Ugly Kid Joe, a 35 éves Tankcsapda, Tátrai Tibor és a godfater. vagy az AK26. A koncertek mellett a szervezők számos motoros és gyermekprogrammal, BMX és motoros kaszkadőr show-val várják a családokat. Június 29-én több száz motor részvételével budapesti motoros felvonulásra is készülhetünk.

Húszéves a BMW Group Magyarország

június 25, 2024 0

A BMW és Mini márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe.

Többségi tulajdonos lehet a Hanonban a Hankook

június 24, 2024 0

A Hankook & Company vállalatcsoport felgyorsítja globális high-tech vállalattá átalakulását azzal, hogy növeli részesedését a világ második legnagyobb autó hő- és energiaszabályozási technológiákkal foglalkozó cégében, a Hanon Systemsben.

Kétmilliárdos fejlesztés Salgótarjánban

június 23, 2024 0

Egy horizontális fúró-maró gép átadásával kétmilliárd forintos fejlesztés-sorozatot zárt le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. – jelentette be a cég vezérigazgatója. Sipos András kiemelte: a vállalat jelenlegi 70 fős dolgozói létszámán túl további 50-60 új munkahelyet teremt a 144 millió forintos kormányzati támogatással, mintegy 600 millió forintból megvásárolt fúró-maró gép üzembe állítása.

Kereskedést nyit Budapesten az AutoWallis

június 22, 2024 0

Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal, és várhatóan idén nyáron megnyitják első budapesti Renault és Dacia kereskedésüket – tájékoztatott az AutoWallis.

Stagnált a Bosch Magyarországon

június 21, 2024 0

A Bosch cégcsoport 2023-ban 2207 milliárd forint árbevételt ért el Magyarországon, beleértve a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatok közötti kereskedelmet is. A tavalyi bevétel szinte megegyezik az előző évivel – közölte a társaság.

Minden hetedik új autót itthon gyártották

június 20, 2024 0

2024 első öt hónapjában 51 ezer 611 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 9,5 százalékkal többet (4482 autó), mint 2023-ban. A forgalomba helyezett személyautók és buszok 13,2 százaléka magyarországi gyárban készült. Nézzük, melyek voltak hazai gyártmányok. A prímet az esztergomi Suzukik viszik, hozzájuk képest elhanyagolható a többi autógyártó hazai jelenléte.

Top 76 – A magyarok kedvenc autói

június 19, 2024 0

A Datahouse adatai szerint 2024 első öt hónapjában 62 ezer 9 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,1 százalékkal többet (6173 jármű), mint 2023-ban. A márkák között első a Toyota (8354 jármű), második szorosan a nyomában a Suzuki (7664 jármű), harmadik a Ford jelentősen lemaradva (4768 autó), negyedik a Skoda (4642 jármű), ötödik a Volkswagen (4513 jármű). A modellek versenyében a hamarosan frissülő esztergomi Suzuki Vitara vezet, második a Skoda Octavia, a harmadik szintén hazai Suzuki S-Cross.

Belehúzott a cseh autóipar

június 18, 2024 0

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 ezer 443-a nőtt a személyautó-gyártás Csehországban – közölte a cseh autóipari szövetség Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.

Nissan Qashqai e-Power bemutató: még jobb, még szebb

június 17, 2024 0

Minőségi ugrással újult meg Európa legnépszerűbb Nissanja, amelyből története során, 2006-os bemutatása óta, több millió példányt értékesítettek. A kompakt szabadidő-autók egyik úttörője új külsővel, hibrid hajtáslánccal, izgalmas formavilággal, Google alapú szolgáltatásokkal és várhatóan versenyképes árral érkezik meg nyár végén a magyar kereskedésekbe.

Bővíti szolgáltatásait a kisvárdai Aero Space Power Kft.

június 16, 2024 0

Mintegy félmilliárd forintot fordított a repülőgép-hajtómű alkatrészek és ipari gázturbina alkatrészek javításával foglalkozó kisvárdai Aero Space Power Kft. szolgáltatásai bővítésére, egy vákuumkemence kialakítására.

Több milliárdos gyárfejlesztések a Magyar Suzukinál

június 15, 2024 0

A Magyar Suzuki Zrt. 2023-ban több mint 161 ezer autót értékesített, amelyből több mint 156 ezer az esztergomi gyártósorról gördült le. A teljes gyártás 92,9 százalékát exportálták külföldre, ezek az autók a világ 123 országában találtak vevőre. Az esztergomi termelés mennyisége 2022-es évhez képest 24,3 százalékkal, míg a hazai és exportértékesítés árbevétele 33,9 százalékkal növekedett.

Ha autó lehetnék, ez a Mazda volnék

június 14, 2024 0

A Mazda 3 él, virul és én örvendek, hogy van még izgalmas, szép, komfortos, hagyományos kompakt autó a piacon. Ráadásul különleges, dízelelven működő Otto-motor hajtja. A Nagisa felszereltség csak hab a tortán.

Szuper hír Németországból

június 13, 2024 0

Közel ötödével nőtt áprilisban az újonnan forgalomba helyezett autók száma Németországban az egy évvel korábbihoz képest. Ezen belül az akkumulátoros elektromos autók forgalomba helyezése nem növekedett, a dízeleké viszont meghaladta az átlagot a gépjárműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) jelentése alapján. A járműkategóriák között továbbra is a SUV-kivitel részaránya a legmagasabb.

1 2