Két napra a családoké, a motorosoké és a fesztiválozóké a Műegyetem rakpart

Open Road Days
Június 28-29. között első alkalommal szervezik meg az Open Road Days fesztivált Budapesten, a Műegyetem rakparton, ahol olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint az amerikai Ugly Kid Joe, a 35 éves Tankcsapda, Tátrai Tibor és a godfater. vagy az AK26. A koncertek mellett a szervezők számos motoros és gyermekprogrammal, BMX és motoros kaszkadőr show-val várják a családokat. Június 29-én több száz motor részvételével budapesti motoros felvonulásra is készülhetünk.

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken az Open Road Days fesztiválon, a Műegyetem rakparton. A zenekar már alig várja, hogy találkozzon a magyar közönséggel. A világhírű amerikai rockegyüttes olyan jól ismert dalokkal érkezik, mint az Everything About You vagy a Cats in the Cradle. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibor szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a fesztiválon. Szintén június 28-án, pénteken lép fel a fesztiválon Egri Péter és Mystery Gang, a blues koronázatlan királya, Little G Weevil, valamint a Gaxsta Zolee és a Kartellből ismert Takács Vilkó.

A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja első idei budapesti nagy koncertjét. Szombaton a nagyszínpad programját az AK26 rapzenekar nyitja meg, amely a már 40 milliós nézettség fölött járó Blöff mellett új albumának legjobb számait is hozza a fesztiválra.

A fesztivál családi programhelyszíne június 28-án és 29-én is olyan izgalmas gyermekprogramokkal várja a családokat, mint a Harley-Davidson motorszimulátorok, az elektromos gyermekmotorok, a gyerekeknek kialakított KRESZ park, valamint a Jurassic Park szimulátor. Fontos infó, hogy 12 év alatt a belépés ingyenes. A felnőttek a Harley on Tour kamionnál ingyenes Harley-Davidson tesztmotorozáson próbálhatják ki, milyen érzés vezetni egy Harley-t.

Napközben BMX- és motoros kaszkadőr show-k követik egymást: Josa Danny (USA), valamint Rob Alton és csapata bámulatos BMX bemutatóval készül az Open Road Days-re. Az Erdős Csaba és Erdei Balázs páros, valamint Mókus pedig parádés Stunt Show-val érkezik a fesztiválra.

Az épített motorok kiállításán nem csak gyönyörködni lehet a motorokban, de magukkal az építőkkel is találkozhat a közönség. Június 29-én délben a sok száz motor részvételével indul a Budapesti Motoros Felvonulás rendőri felvezetéssel.

A fesztivál egyik kiemelt programhelyszíne a Motor Stage, ahol a motorozás iránt érdeklődő közönség hasznos információkat tudhat meg a közlekedésbiztonság fontos alapvetéseiről is. Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Days fővédnöke kiemelte, hogy az Open Road Days fesztiválnak fontos szerepe van abban, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos motorozásra. „Az a cél, hogy az utakon járműtípustól függetlenül egymást segítve közlekedjen mindenki. Az élménymotorozás népszerűsítésének egyik fontos célja, hogy a biztonságos motorozásra is felhívjuk a figyelmet, hogy az utakon egyetlen súlyos vagy halálos baleset se történjen.” Kiemelte: „akár motort, akár bármilyen más járművet vezetünk, úgy közlekedjünk, mint ha a számunkra legfontosabbak lennének körülöttünk az úton.”