Társadalmi és környezetvédelmi ügyeket is támogat az Apollo Tyres

Az Apollo Tyres idén több különböző programmal is támogatta a Bükki Nemzeti Park értékeinek megőrzését. A természet megóvása mellett a környéken élő emberek életminőségét javító kezdeményezéseket is indított a vállalat. A gyöngyösi Bugát Pál Kórházban tavasszal egy játszószobát alakítottak ki. Amellett, hogy támogatták a játékok, fejlesztő eszközök beszerzését, közösségi eseményt is szerveztek. Idén összesen 3500 kis beteg gyógyulását könnyítették meg ezzel a kórházban. Közvetlenül karácsony előtt pedig egy gyöngyösi gyógypedagógiai iskola kapott anyagi támogatást az Apollo Tyrestől.

Az Apollo idén a környezeti értékek megóvásáért kötött megállapodást a Bükki Nemzeti Parkkal. Ennek első lépéseként, régen legelőnek használt, de mára teljesen elvadult területek tisztultak meg Parád közelében, a Mátrában. A helyreállítást követően előkerültek a gyepes területeket kedvelő védett orchidea fajok és zugpókok. Hamarosan indul a következő program is, amelynek keretében a Mátrában található „Kékes tanösvényt” fejlesztik, és lecserélik az összetöredezett, rossz állapotú információs táblákat.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház Diagnosztikai épületének a megújításáról 50 liter festékkel, több tucat ecsettel és az Apollo munkatársainak az önkéntes munkájával gondoskodott a vállalat. A kórház játszószobájával pedig nemcsak a gyermekgyógyászati osztályon tartózkodó kis betegeknek okozott a cég örömet, hanem az allergiavizsgálatra érkező kisgyermeknek is.

 „Minden nagyvállalat feladata, hogy ne csak használja, hanem óvja is a környezetét. A gyöngyöshalászi gyár építése mellett ezért kezdtünk bele és folytatjuk a környezetünk és a környéken élő emberek életminőségének jobbítását.” –mondta Mákos Csaba, az Apollo Tyres Hungary gyárigazgatója.

Az Apollo Tyres 1972-es megalapítása óta abroncsgyártó óriássá nőtte ki magát; mára több mint száz országban van jelen termékeivel. A vállalati kultúrában a kezdetektől fontos helyen szerepel a fenntarthatóság, hosszú ideje támogatják Indiában különböző programokon keresztül a környezeti értékek fenntartását és az életminőség javulását. A vállalat az Apollo Habitat programja részként – sok más mellett – a közelmúltban 100 ezer fát ültetett el dél-kelet indiai Chennai közelében.

 „Indiában évtizedek óta nagy figyelmet fordítunk a környezetünk védelmére, hiszen a világ második legnépesebb országában fokozottan ügyelnünk kell a természeti kincseink épségére és a fenntartható léptékben történő fejlődésre. Ezt a szemléletmódot szeretnénk folytatni Magyarországon is.” – mondta Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.