Összefog a Bosch és a magyar kormány

A Bosch-csoport csatlakozik a magyar kormány beszállítói fejlesztési programjához, az erről szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője Budapesten írta alá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói hálózat fejlesztése a kormány és a magyarországi gyártók közös érdeke. A magyar kormány azt kívánja elérni, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás megfeleljen a nagyvállalatok követelményeinek.    A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a Bosch stratégiai partnere a magyar kormánynak, a beszállítói fejlesztési programhoz való csatlakozásuk fontos lépés, a világcég az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon. A cégcsoport több mint 14 ezer munkavállalatot foglalkoztat Magyarországon, kiterjedt beszállítói hálózattal rendelkezik, a magyarországi fejlesztési elképzeléseik megfelelnek a magyar iparpolitika prioritásainak.

Daniel Korioth elmondta, a Bosch stratégiájának egyik vezérfonala a jövő alakítása, beszállítóik egyharmadát a nemzetközi követelményeknek megfelelő magyar cégek adják, a programban való részvétellel az a céljuk, hogy partnereiknél az ipar 4.0 fókuszú fejlesztést, a szükséges tudástranszfert, kapacitásbővülést segítsék.