Siemens HÉV San Franciscóban

Az első, Siemens által készített helyiérdekű vasúti jármű megkezdte a kereskedelmi körülmények közötti üzemet az amerikai San Franciscóban.

Az új helyiérdekű (könnyű) vasúti járműveket Kaliforniában, a Siemens Sacramentóban létesített üzemében fogják gyártani. A vállalat összesen 219 helyiérdekű vasúti járművet fog leszállítani az SFMTA (San Francisco városi közlekedési cége) számára; ez eddig a legnagyobb megrendelés ilyen járművekre, amit a Siemens az USA-ban kapott.

A Siemens újonnan kifejlesztett helyiérdekű vasúti járműve a cég S200 modelljére épül. Rendkívüli energia-hatékonysága a fékezési energiát visszanyerő, könnyűsúlyú meghajtó rendszernek, valamint annak a LED világítási rendszernek köszönhető, amely akár 40 százalékkal kevesebb elektromos energiát használ fel, mint a szabványos neonvilágítás. Az SFMTA számára készült szerelvények a közvélemény-kutatási adatokra támaszkodó jellemzőkkel rendelkeznek, ideértve az ülőhelyek új elrendezését, a belső részek újszerű színkompozícióit, valamint a modern külső konstrukciót.