Ekkorát még egyetlen autógyár sem épített

A Seat folytatja a martorelli üzemének az Ipar 4.0 szabványainak megfelelő korszerűsítését. Ennek része egy új, automatizált logisztikai központ, melyet tartalmaz majd egy alkatrészraktárat, valamint egy digitalizált, automatizált technológiával ellátott számítógépes rendszert.

Összesen 119 000 rekesz tárolására lesz alkalmas, és a maga 43,7 méteres magasságával a legmagasabb logisztikai épület lesz Spanyolországban. A Seat új logisztikai bázisának építése várhatóan 2018 végén kezdődik.

A Seat termelésért felelős vezérigazgató-helyettese, Andreas Trostmann szerint ennek a létesítménynek a megépítése is jelzi, a spanyol vállalat komolyan veszi az Ipar 4.0-ás fejlesztéseket. „Ezzel a projekttel jelentősen növeljük logisztikai kapacitásunkat és tettünk egy lépést a cég víziójának elérése felé is. Hatékonyabbá akarjuk tenni a logisztikai rendszerünket, ezzel pedig a termelésünk is hatékonyabbá válhat.”

Az új raktárépület teljes területe 5700 négyzetméter lesz, mely két részlegre oszlik majd. Az első lesz a 43,7 méteres, 500 tárolót mozgatnak innen óránként. 24 000 tárolódoboz elhelyezésére lesz alkalmas, melyeket 7 sorban helyeznek majd el. a második egység 21 méter magas lesz, 1100 dobozt szállítanak majd el óránként, összesen pedig öt sorban 95 000 doboz lesz itt tárolható.

Ez az új létesítmény egy újabb áttörés a martorelli üzem logisztikájában, az üzem több díjat is nyert ezzel kapcsolatosan az elmúlt hónapokban. Legutóbb a Seat megnyerte a legkiválóbb logisztikai hálózatnak és logisztikai menedzsmentnek járó díjat. Az ipari szektor egyik legrangosabb eseményének bíráit a vállalat ellátási teljesítmény és kiváló belső logisztikai megoldásai nyűgözték le.