70 új dolgozót vesz fel a tatabányai raktárközpont

A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft.  február végén letette új raktárbázisának alapkövét, a beruházással a cég a meglévő hatezer négyzetméteres raktárát négyszeresére, 23 ezer négyzetméteresre bővíti.

Peter Weide, a Rudolph Logistik Gruppe ügyvezetője elmondta, a beruházás értéke a meglévő épület felújítási munkáival együtt közel hárommilliárd forint. A raktárközpont átadását május elejére tervezik, a munkatársak száma 30-ról a tervek szerint közel 100-ra bővül.    A beruházás megvalósulása után a társaság összesen 65 ezer négyzetméternyi raktárfelülettel rendelkezik Magyarországon. A vállalat székhelye Győrben található, további telephelyekkel rendelkeznek Dunakilitin, Oroszlányban, Tatabányán és Téten, ahol részben az ügyfeleik üzemi területén végeznek logisztikai tevékenységeket. Megrendelőik elsősorban az autóiparban tevékenykedő nagyvállalatok közül kerülnek ki. A főbb partnerek közé tartozik az Audi, a turbófeltöltőket gyártó BorgWarner és az autóipari csatlakozókat gyártó Veritas.

Peter Weide hozzátette, ügyfélkörüket fokozatosan a nem autóipari ügyfelekre is ki kívánják terjeszteni. Ausztriában 2017 vége óta Bécs mellett egy európai építőipari kereskedelmi lánc raktárközpontját üzemeltetik, az Egyesült Államokban pedig április elején Dél-Karolinában adják át a vállalat első telephelyét.    A társaság 20 éve szolgáltat Magyarországon, 510 embert foglalkoztat, autóipari és ipari logisztikai részlegének összesített árbevétele 2017-ben 5,9 milliárd forint volt.

A Rudolph Logistik Gruppe 1946-os alapítása óta családi tulajdonban lévő vállalkozás, közel 5000 embert foglalkoztat, forgalma 2016-ban elérte a 375 millió eurót. A vállalkozásnak 40 telephelye van világszerte, például Németországban, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Portugáliában, Luxemburgban, és az Arab-félszigeten.