16 helikoptert vett a kormány

Tizenhat Airbus helikoptert vásárolt a Magyar Honvédség. A beszerzésről szóló szerződést Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) írták alá. Az Airbus kommunikációs ügynöksége által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ezek a helikopterek bevethetők lesznek minden katonai helyzetben, könnyű súlyú, taktikai szállítóeszközeiként, harcászati felderítési feladatokra, valamint kutató-mentő vagy támadó szárazföldi műveletekben.

A minisztérium részéről Fodor Péter, a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója, az Airbus Helicopters részéről pedig Dennis Bernitz és Thomas Hein értékesítési, illetve kereskedelmi vezetők írták alá a dokumentumot.    Az aláírás alkalmából elhangzott, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében bővül a légierő haditechnikai eszközparkja 16 új, közepes kategóriájú, többcélú Airbus H225M típusú katonai helikopterrel.    A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az új helikopterekkel 2023-tól bővül a légiflotta.

2 Comments on 16 helikoptert vett a kormány

  1. A harci eszközök rövidesen +érkeznek
    a következő 5 éves terv keretében…
    Hajrá Mo,Hajrá magyarok….
    barátilag
    J.L.

  2. A rendőrség köcsönveheti őket ? És a kormány ? Nincs még törvény, hogy kötelesek a kormányt is szállítani ? Kötelesek orbánt szállítani a meccsekre ! Legyen már !

Comments are closed.