Nagy bulira készül a BMW és a Mercedes-Benz

Carsharing

A nagyvárosi közlekedés optimalizálását célzó megoldások egyre növekvő piacán új szereplő mutatkozik be: a BMW Group és a Daimler AG által közösen működtetett öt mobilitási szolgáltatás már most világszerte mintegy hatvanmillió ügyfél mindennapjait könnyíti meg. A világszerte több mint ezer új munkahelyet teremtő, közös vállalkozás újabb fontos lépést jelent a tisztán elektromos meghajtású, nagymértékben automatizált, személyre szabott mobilitás korszaka felé vezető úton.

A BMW Group és a Daimler AG február 22-én bejelentette, hogy saját fejlesztésű mobilitási szolgáltatásaik egyesítésével egy minden korábbinál kiterjedtebb, hosszú távon fenntartható, globális méretű hálózatot hoznak létre, amelynek célja, hogy megkönnyítse a nagyvárosokban élő emberek közlekedését. A két vállalat több mint egymilliárd eurót invesztál be a közös projektek fejlesztési munkálataiba és autómegosztó, személyfuvarozó, parkolást segítő, járműtöltési, valamint multimodális közlekedési szolgáltatásaik minden korábbinál szorosabb összefonásába. Az együttműködés öt közös projektet ölel fel: a multimodális közlekedést segítő reach now, a járműtöltést támogató charge now, a személyfuvarozást megkönnyítő free now, a parkolást segítő park now és az autómegosztásra összpontosító share now szolgáltatásokat.

„Mobilitási szolgáltatásainkat rendkívül széles ügyfélbázisunk visszajelzései alapján fejlesztettük ki, most pedig a következő szintre lépünk. Tizennégy sikerre vitt márka erőit és felhalmozott szaktudását egyesítjük, mialatt a nagyvárosi mobilitás villámgyorsan fejlődő piacán jelentkező új, globális méretű projektjeinkbe összesen több mint egymilliárd eurót fektetünk be” – mondta Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke és a Mercedes-Benz Cars igazgatója. „A közös vállalkozásunk keretein belül létrehozott intelligens hálózat világméretű kiterjesztésével képesek leszünk formálni a nagyvárosok aktuális és jövőbeni mobilitását, a digitalizáció és a közös szolgáltatások adta potenciált kihasználva, ügyfeleink egyre intenzívebb mobilitási igényére építkezve pedig mindebből a maximumot hozhatjuk ki. Lehetőség nyílik újabbnál újabb piaci együttműködésekre is, legyen szó akár innovatív startup cégek felkarolásáról, akár már létező, aktívan tevékenykedő vállalkozásokkal való kooperációról” – tette hozzá Dieter Zetsche.

„Egy abszolút piacvezetőnek számító, globális méretű hálózatot építünk ki. Az a hatvanmillió ember, akik mobilitási szolgáltatásaink hétköznapi alkalmazásával már most is ügyfeleink, a jövőben a tökéletesen integrált autómegosztó szolgáltatás hosszú távon fenntartható ökoszisztémájából, a személyfuvarozás lehetőségeiből, valamint parkolást segítő, járműtöltési és multimodális közlekedési szolgáltatásainkból is egyformán részesülhetnek. Egyértelmű célt tűztünk ki magunk elé: ezen öt mobilitási szolgáltatás jövőbe mutató összefonásával egy olyan közös mobilitás-szolgáltatási portfóliót hozunk létre, amelyben a tisztán elektromos meghajtású, önmagukat vezető járművek képesek lesznek automatikusan parkolni és feltölteni magukat, miközben a tömegközlekedés többi résztvevőjével is szorosan együttműködnek” – vette át a szót Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. „Úttörő mobilitási szereplőként kidolgozott stratégiánkban ezen szolgáltatások kulcsfontosságú jelentőséggel bírnak. Az együttműködéssel maximálisan kihasználhatjuk a növekvő piacban rejlő lehetőségeket, miközben megosztjuk a beruházások és fejlesztések költségeit” – tette hozzá Harald Krüger.

A BMW Group és a Daimler AG mobilitási szolgáltatásai mögött hatalmas szakmai tapasztalat és széles ügyfélbázis áll, a nagyvárosi közlekedés optimalizálását célzó megoldásokat világszerte naponta több mint hatvanmillió ember használja. Az úttörő együttműködés részeként a két vállalat egyesíti saját fejlesztésű mobilitási szolgáltatásait, amelyek kiváltképp vonzó termékpalettára és erős ügyfélbázisra épülve, a következő öt közös projektként állnak rendszerbe a felek két jelentős régiójában, Európában és az amerikai kontinensen: