Év Magyar Autója 2020 – versenykiírás

ÉV MAGYAR AUTÓJA 2020
  1. Díjak

– Kategóriák. Az Év Magyar Autója díjat két kategóriában hirdetjük meg:

  1. Év Magyar Autója 2020

A 2020-ban forgalmazott, magyarországi gyárban összeszerelt személyautók vesznek részt a megmérettetésben. Az év magyar autóját szakmai zsűri választja ki saját szempontrendszere alapján.

  1. Magyarország Autója 2020

A 2020-ban Magyarországon forgalmazott és az importőr által a versenyre benevezett autók közül a szakmai zsűri választja ki (egy- vagy kétfordulós megmérettetésben) a saját szempontrendszere alapján.

Ezen kívül meghirdetünk még két másik díjat:

– Év Beszállítója 2020

A Magyarországon termelőüzemmel rendelkező autóipari beszállító vállalatok közül választjuk ki azokat, amelyeket az autógyártók legmegbízhatóbb partnerükként megkeresésünkre előzetesen írásban megjelöltek. Ezt a díjat évente több vállalat is megkaphatja.

– Év Zöldautója 2020

A 2020-ban Magyarországon forgalmazott és az importőr által a versenyre benevezett zöld autók (tisztán elektromos autók és legfeljebb 50 gramm/kilométer szén-dioxid kibocsátással rendelkező hibridek) közül a szakmai zsűri választja ki a saját szempontrendszere alapján.

– Érvényesség. A díjakat évente hirdetjük ki, márciusban, ezeket a nyertesek adott évben (elsőként 2020-ban) használhatják kommunikációjukban, hirdetésekben, megjelenéseikben.

  1. Zsűri

Szakmai zsűri dönt a díjakról (Év Magyar Autója, Magyarország Autója, Év Zöldautója), a szakmai zsűri autós újságírókból áll. Tagjai: Biró Csongor (Járműipar, Autószektor), Katona Mátyás (Autónavigátor, Használtautó.hu), Kismartoni András (Origó), Miklós-Illés Kálmán (Autó-Motor), Csordás Gábor (Autó és Stílus, player.hu).

  1. Nevezési feltételek

Az Év Magyar Autója 2020 díjra a magyarországi gyárakban összeszerelt személyautókat lehet nevezni. A nevezés díja 1 millió forint/nevezett autó. Egy gyártó több autót is nevezhet. Kategóriák nincsenek, minden Magyarországon gyártott személyautó azonos feltételekkel indul a versenyben. Nincs motor, váltó, ár, szín, felszereltségi előírás, számít viszont a hazai beszállítás aránya. A díjat az adott személyautó típus nyeri, függetlenül a motorizáltságtól. A döntés és a rangsorolás szempontjait a zsűri állapítja meg.

Magyarország Autója 2020 díjra az adott évben forgalmazott autókat lehet nevezni. A nevezés díja 300 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. Kategóriák nincsenek, minden Magyarországon 2020-ban (legalább egy hónapig) forgalmazott személyautót lehet nevezni. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, ebben a kategóriában viszont számít az ár és az ártértékarány is.

Az Év Beszállítója 2020 díjra nem lehet nevezni, a beszállítókat az autógyártók ajánlásai alapján választjuk ki.

Az Év Zöldautója 2020 díjra az adott évben forgalmazott zöld autókat (tisztán elektromos autók és legfeljebb 50 gramm/kilométer szén-dioxid kibocsátással rendelkező hibridek) lehet nevezni. A nevezés díja 300 ezer forint/nevezett autó. Egy gyártó/importőr több autót is nevezhet. Kategóriák nincsenek, minden Magyarországon 2020-ban (legalább egy hónapig) forgalmazott a fenti feltételeknek megfelelő személyautót lehet nevezni. A zsűri dolgozza ki a kiválasztás szempontjait, amelynek döntő eleme a takarékosság és a hatékonyság.

Nevezni olyan autókat lehet, amelyeket az adott évben, tehát 2020-ban forgalmaznak legalább egy hónapon át Magyarországon, illetve amelyeket 2020. március 1-jéig a zsűritagok kipróbálhatnak. Ha bizonytalan egy modell bevezetésének az időpontja, de van hivatalos döntés a hazai forgalmazásról és valamilyen módon (nemzetközi, hazai bemutatón, vagy egyedi prototípus/álcázott modell próbáján) az öttagú zsűri lehetőséget kap a dinamikus tesztelésre, akkor teljesül a nevezés feltétele, illetve a zsűri számára adott a véleményformálás lehetősége.

  1. Nevezés menete

Év Magyar Autója 2020

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának határideje: 2019. június 30.

A nevezés díja: 1 000 000 Ft + ÁFA

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2020 című kiadványban egy teljes oldal hirdetés költségét, valamint 20 ingyenes támpéldány árát

Magyarország Autója 2020

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának határideje: 2019. június 30.

A nevezés díja: 300 000 Ft + ÁFA

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2020 című kiadványban fél oldal hirdetés költségét, valamint 10 ingyenes támpéldány árát

Év Zöldautója 2020

A nevezési űrlap kitöltésével, a nevezési feltételek elfogadásával és a pályázati összeg átutalásával adható be a pályázat.

A jelölés benyújtásának határideje: 2019. június 30.

A nevezés díja: 300 000 Ft + ÁFA

A nevezési díj befizetése egyúttal fedezi az Év Magyar Autója 2020 című kiadványban fél oldal hirdetés költségét, valamint 10 ingyenes támpéldány árát

 

  1. Jogi garanciák

A pályázó garantálja, hogy a megadott információk tényleges és valós adatokat tartalmaznak.

A versenyt meghirdető Autós Nagykoalíció vállalja, hogy a pályázat során kapott adatokat bizalmasan kezeli, azt külső félnek nem adja tovább.

A versenyre való regisztráció a nevezési díj elfogadásának, megrendelésének minősül és fizetési kötelezettséget von maga után. A befizetett nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség.

A versenyt meghirdető, Járműipar.hu szakmai portált kiadó Autós Nagykoalíció nevében eljáró Knep Kft. és Babulus Bt. vállalja, hogy a részére az Év Magyar Autója 2020, Magyarország Autója 2020, Év Beszállítója 2020 és Év Zöldautója 2020 pályázat keretében átadott információkat bizalmasan kezeli és titokban tartja.

A titoktartási kötelezettség nem vonatkozik azokra az információkra, amelyek nyilvánosak, nyilvánosságra kerültek, vagy harmadik személy számára jogszerűen hozzáférhetők, illetőleg amelyek nyilvánosságra hozatalát vagy harmadik személlyel való közlését jogszabály előírja, továbbá az információknak a kiértékelést végző Knep Kft. és Babulus Bt. részére történő átadására.

Az Autós Nagykoalíció, a Knep Kft. és a Babulus Bt. vállalja, hogy a titoktartási kötelezettséget a pályázat lebonyolításában közreműködő alkalmazottjaira és megbízottjaira is kiterjeszti.

  1. Objektivitás

Az elbírálás díjanként eltérő szakmai szempontjait (az Év Magyar Autójánál például szempont, hogy a beszállítók, illetve felhasznált alkatrészek milyen aránya magyarországi eredetű, de nem számít az ár, míg Magyarország Autójánál fontos szempont az ár, az Év Zöldautójánál döntő az elektromos hatótáv és a hatékonyság) a zsűri dolgozza ki, a nevezett autókat a zsűritagok egyenként kipróbálják, azonos szempontok alapján rangsorolják, majd egy közös teszt során összevetik a tapasztalataikat. Szavazategyenlőség esetén a zsűrielnök dönt. A zsűri objektív szempontjairól a zsűri tagjai közösen döntenek, ezt a verseny honlapján közzétesszük.

  1. Hozzáférhetőség

A díjakra jelölt autókat az importőrök, illetve gyártók legalább harminc napra (teljes körű biztosítással) tesztelési célból a zsűri rendelkezésére bocsátják. Vállalják, hogy a nevezett autótípusokat a zsűri közös, összefoglaló, összehasonlító tesztjén is képviseltetik.

  1. Nyilvánosság

A szavazás szempontjai nyilvánosak és elérhetők a weboldalunkon (előkészítés alatt). A díjakra jelölt autókat, a tesztelés és a zsűrizés folyamatát részletesen bemutatjuk egy színvonalas nyomtatott kiadványban, amelyet a díjak kihirdetésekor osztunk szét, de mindez megtekinthető majd a kifejezetten erre a versenyre készülő weboldalon is. Mind a weboldalon, mind a nyomtatott magazinban van lehetőség hirdetési felületek vásárlására, a jelöléssel járó, a jelölési díjban foglalt hirdetési lehetőségeken felül.

  1. A verseny időtartama

Az évente megrendezett versenyt minden év márciusában hirdetjük meg, a nyerteseket ünnepélyes keretek között, magas állami és szakmai részvétellel a Hungexpón tartott AMTS keretein belül a „Magyarok a világ járműgyártásában” kiállítás megnyitóján jelentjük be.

A díjátadó tervezett időpontja: 2020. március

  1. Versenykiírás

Év Magyar Autója 2020

A Járműipar autóipari szakmai magazin az Autós Nagykoalíció támogatásával első alkalommal hirdeti meg az Év Magyar Autója versenyt. Összetett szempontrendszer alapján kiválasztjuk az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót.

Magyarország Autója 2020

A Járműipar autóipari szakmai magazin az Autós Nagykoalíció támogatásával első alkalommal hirdeti meg Magyarország Autója versenyt. Összetett szempontrendszer alapján kiválasztjuk az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül a „legjobb” autót.

Év Beszállítója 2020

A Járműipar autóipari szakmai magazin az Autós Nagykoalíció közreműködésével első alkalommal hirdeti meg az Év Beszállítója versenyt, amelyben összetett szempontrendszer alapján kiválasztjuk az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót.

Év Zöldautója 2020

A Járműipar autóipari szakmai magazin az Autós Nagykoalíció támogatásával első alkalommal hirdeti meg az Év Zöldautója versenyt. Összetett szempontrendszer alapján kiválasztjuk az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót.

  1. Média

A versenyt és az eredményeket folyamatos média megjelenések kísérik a Járműipar.hu, az Autószektor.hu online és közösségi felületein, az Év Magyar Autója 2020 online és print kiadványban, illetve médiapartnereink felületein.

  1. Partnereink

A verseny megszervezésében és lebonyolításában támogatókra számítunk, az alábbi feltételekkel

Támogatók:

Minden kategóriának (Év Magyar Autója 2020, Magyarország Autója 2020, Év Beszállítója 2020, Év Zöldautója 2020) lehet több támogatója, ennek díja 1 millió forint/kategória, ez fedezi 1 oldal hirdetés költségét az Év Magyar Autója 2020 exkluzív print kiadványban. A támogatókat megnevezzük különböző megjelenéseinkben, sajtóközleményeinkben, feltüntetjük honlapunkon.

Hirdetők:

A verseny weboldalán és a versenyt záró színvonalas exkluzív, kereskedelmi forgalomban nem kapható, de széles szakmai körben terjesztett kiadványban van lehetőség bannerek, fél-, illetve 1-2 oldalas hirdetési felületek vásárlására. A bannerek éves díja 100 ezer forint/kész banner, fél oldal hirdetés díja 300 ezer forint, egy teljes oldal hirdetés díja 500 ezer forint, 2 oldal hirdetés díja 1 millió forint.

Médiatámogatók:

A versenyről folyamatosan beszámoló sajtótermékek lehetnek médiatámogatók, nevüket felsoroljuk különböző megjelenéseinkben, sajtóközleményeinkben.

Budapest, 2019. március 20.
Biró Csongor
Év Magyar Autója 2020 projektvezető