Villanyautót nevezett a Jaguar

Év Magyar Autója

Az európai Év autója 2019 díjat már bezsebelte a Jaguar első elektromos autója, amelyet a márka hazai importőre, a British Automotive Hungary Kft. a Év Zöldautója 2020 díjra nevezett.

I-Pace

Jaguar I-Pace

A Jaguar I-Pace igazi crossover, bár vonzó formája kategóriája átlagnál jóval áramvonalasabb. A 4,682 méter hosszú, 2,01 méter széles, 1,57 méter magas villanyautó tengelytávja 2,99 méter, így bőséges utasteret kínál öt felnőttnek is, csomagtartója alaphelyzetben 656 literes, amely a hátsó ülések ledöntésével 1453 literesre bővíthető. Minden tengelyét 200 lóerős elektromos motor hajtja, az így összkerék-meghajtású  I-Pace rendszerteljesítménye 400 lóerő, míg legnagyobb forgatónyomatéka 696 Nm.

ipace5

A villany Jaguar álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 4,8 másodperc alatt gyorsul fel, végsebességét elektronika korlátozza le 200 kilométer/óránál. A kényelem magas fokú, az I-Pace légrugókkal is rendelhető. 432 cellás akkumulátorának kapacitása 90 kWh, a WLTP szabvány méréseinek megfelelően hatótávja 480 kilométer lehet.

ipace4

Év Magyar Autója

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu