1 millió forintot kapott a táncos az Auditól

Az Audi Hungaria immár hatodik alkalommal adta át a Minőségi Táncművészetért Díjat, elismerve ezzel a Győri Balett táncosainak kimagasló balettművészi teljesítményét.

A Győri Nemzeti Színházban az Anna Karenina című darab premierje után a Győri Balett magántáncosa, Artem Pozdeev vehette át a díjat az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagjától, Knáb Erzsébettől. A táncost egy háromtagú kuratórium választotta ki az egymillió forint pénzjutalommal járó díjra.

„Az idei esztendőben 40 éves Győri Balett olyan művészi értéket képvisel, amely világszínvonalon meghatározó jelentőségű. A balett táncnyelvével kifejezett érzelmeket, történéseket a Győri Balett művészei kimagasló tehetségükkel közvetítik felénk, hozzájárulva ezzel a magyar balettművészet világszintű elismertségéhez. Az Audi Hungaria számára megtisztelő, hogy immár 17 éve főszponzorként támogathatja a jubiláló társulatot” – mondta Knáb Erzsébet a díjátadón. „Partneri együttműködésünk keretében 2014 óta adjuk át a díjat egy-egy kiváló balettművésznek, bízva abban, hogy ezzel hozzájárulhatunk a kiemelkedő tehetségek művészi pályájának sikeréhez” – tette hozzá Knáb Erzsébet.

Az Audi Hungaria elhivatott a régió kulturális életének támogatása iránt. Többek között a Győri Balett által évente megrendezésre kerülő Magyar Táncfesztivál és a győri Négy Évszak Fesztivál nyárzáró koncertje mellett is szponzorként áll az Audi Hungaria.