Rossz hír Kínából

kínai, Kínából, Kínában, kínai autóexport
Kínában októberben már a 16. egymást követő hónapban csökkentek az autóeladások, és már negyedik hónapja mérséklődött az elektromos és hibrid autók értékesítése, részben a gazdasági növekedés lassulásának jeleként.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM azt közölte, hogy októberben 4 százalékkal kevesebb autót adtak el, mint egy évvel korábban.    A visszaesés szeptemberben 5,2 százalék, augusztusban 6,9 százalék volt.

Kínában 2018-ban először csökkentek az autóeladások 1990 óta. Tavaly 28,1 millió új autót adtak el, ami 2,8 százalékos csökkenés 2017-hez képest, amikor az eladások 3 százalékkal bővültek. Az eladások 2016-ban pedig még ennél is nagyobb mértékben, 13,7 százalékkal nőttek.

Kínában idén októberben az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) értékesítése 45,6 százalékkal zuhant a szeptemberi 33 százalékos csökkenés után.

Az ázsiai országban júliusban csökkent először a NEV autók eladása 2017 januárja óta.    Az elektromos és hibrid autók tavalyi eladása 61,7 százalékkal nőtt.

 

1 Comment on Rossz hír Kínából

Comments are closed.